Дочка Тимошенко подала до суду на ГПУ

Поділитися
© megafon-news.co.il
Дочка Тимошенко має намір через суд довести, що її мама зазнає тортур. За її словами, екс-прем'єра катують в камері цілодобовим світлом.

Адвокат Євгенії Тимошенко Микола Єременко подав скаргу до Печерського суду з вимогою визнати незаконною бездіяльність Генпрокуратури щодо катувань над Юлією Тимошенко.

«Прокуратура ухилилася від покладеного на неї вимогами ст.97 Кримінально-процесуального кодексу України обов'язку вжити всіх можливих заходів щодо припинення злочину - катування Юлії Тимошенко», - цитує його слова прес-служба «Батьківщини».

«Разом з тим представники влади 14-16 лютого активно перешкоджали медичному обстеженню Юлії Тимошенко, шантажуючи і залякуючи вигаданою кримінальною відповідальністю іноземних медиків, які здійснювали її обстеження і виявили при цьому у неї прогресуюче захворювання», - підкреслив адвокат.

У свою чергу дочка Тимошенко заявила, що її маму «катують у в'язниці: вона перебуває під цілодобовим відеоспостереженням, а світло не вимикається ні вдень, ні вночі».

За її словами, матері відмовляють у візитах правозахисників, закордонних політиків і часто навіть її адвокатів.

Раніше прес-служба МОЗ заявила, що стан здоров'я Ю.Тимошенко є задовільним, а рівень освітлення у камері «не перевищує міжнародний стандарт для освітлення вночі, не перешкоджає сну та відпочинку, а також не шкодить здоров'ю осіб, які там перебувають».

15 грудня при огляді медиками екс-прем'єра Ю.Тимошенко, невідомому вдалося зняти її на відео у палаті медико-санітарної частини СІЗО та виставити відео в інтернет. !zn

Читайте також:

Відеоспостереження в камері Тимошенко ведеться для того, щоб не було самогубства

Тимошенко з Клінтоном і Колем потрапила до списку номінантів на «Нобеля»

Якщо Тимошенко відмовиться працювати в колонії, з нею «проведуть виховну роботу»

Тимошенко готова оприлюднити свій діагноз через брехню влади

Дочка Тимошенко помітила за собою стеження і запевняє, що її телефони прослуховуються

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі