Донецькі чорнобильці з порожньою труною поминають Конопльова

Поділитися
© radiodupree.blogspot.com
Протестуючі проти зменшення пенсій пільгової категорії громадян України проводять на центральній вулиці Донецька жалобну ходу з порожньою труною. Таким чином вони висловлюють свій протест проти політики влади.

Окрім того, хода містом із порожньою труною стала своєрідною формою поминок за померлим 27 листопада учасником акції протесту-голодування Геннадієм Конопльовим.

Вранці, 29 листопада, до наметового містечка чорнобильців з'їхалися люди з різних міст. Тут були представники підприємців, афганці, чорнобильці тощо.

Вони провели жалобний мітинг, пом'янувши загиблого після знесення основного намету голодуючих чорнобильців Г.Конопльова.

"Ми, ветерани всіх категорій, ветерани праці та служби у збройних силах, ми робітники й інженери, ми - народ Донбасу і всі, хто приїхав підтримати нас, звертаємося до президента, звертаємося до Генерального прокурора з вимогою зупинити судове і міліцейське свавілля у державі, облишити спроби протизаконних дій і маніпуляції цінностями героїчного минулого нашої країни і народу України та забезпечити гідне життя всіх категорій громадян - від новонародженого до глибокого старця", - заявили учасники мітингу.

Після завершення шість осіб взяли на плечі порожню труну, за якою сформувалася колона людей. На кришці труни лежить хліб. На хресті з зав'язаним рушником, який несуть перед труною, напис - "Конопльов Геннадій Іванович" та роки життя. Чотири людини несуть вінки перед труною.

У даний час колона рухається проїжджою частиною вулиці Університетської. Їх супроводжують правоохоронці - близько 10 осіб, які спостерігають за ходом подій. Колона йде повільно. Виник затор, рух ускладнено, машини сигналять. У натовпі люди тримають у руках плакати: "Львів з Донецьком", "Одеса з Донецьком" і прапор з написом "Запоріжжя".

У даний час колона повернула на проспект Тітова. Рух у центрі міста заблоковано.

Як повідомлялося, на мітингу у Києві представники чорнобильських організацій, які пікетують Кабінет міністрів, протестуючи проти скасування їм пільг, закликають Генеральну прокуратуру України визнати смерть учасника акції протесту в Донецьку, Геннадія Конопльова навмисним вбивством, яке здійснила діюча влада.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі