Джемілєв: «Донецькі» витісняють татар з кримської влади

Поділитися
Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляє, що представництво татар в органах влади Автономної республіки Крим за останній час значно скоротилося.

«Кримські татари складають близько 13% населення автономії, але у структурах управління їх не більше 4-5%. Найменше у міліції (близько 2,5%), прокуратурі (майже 3%), податковій інспекції. А у службі безпеки, митній службі, судовій системі цей відсоток дорівнює приблизно нулю. З приходом «донецьких» він знизиться ще більше», - сказав М.Джемілєв в інтерв'ю журналу Weekly.ua.

При цьому М.Джемілєв вважає, що зміна кадрів у виконавчій владі, яка проходить у Криму, не має етнічної спрямованості. За його словами, у багатьох випадках кримських татар звільняли від займаних посад не за національною ознакою, а швидше тому, що ці посади потрібні були для «своїх», тобто людей, які приїхали з Донецької області.

«Наприклад, Енвер Джемалетдінов був заступником голови комітету із земельних ресурсів. По роботі до нього претензій не було. Але Енверу прямо сказали, що він повинен поступитися цією посадою людині з Донецька. Те саме і з заступником міністра охорони здоров'я Таїром Мусаєвим. Перш, ніж запропонувати йому підшукати іншу роботу, йому висловили купу компліментів щодо його високого професіоналізму. А необхідність звільнення пояснили просто: на його місце прийде людина «з команди». Журналісти підрахували, що зараз керівництво автономії більш ніж на 40% становлять вихідці з Донецька, переважно з Макіївки», - розповів М.Джемілєв.

Нагадаємо, з березня 2010 року Раду міністрів Криму очолював виходець з Макіївки Василь Джарти. Він також керував кримським відділенням Партії регіонів. В.Джарти помер 17 серпня 2011 року через хворобу. Нового керівника Радміну Криму поки не призначено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі