Джерело: Литвин підпише закон про мови і збереже місце спікера

Поділитися
© intv-inter.net
Очікувана 31 липня позачергова сесія парламенту може не відбутися: джерело в уряді повідомило, що Литвин таки підпише закон про мови і залишиться головою Ради.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин залишиться спікером і, всупереч обіцянкам не підписувати закон «Про основи державної мовної політики», таки поставить свій підпис під цим документом. Про це з посиланням на високопоставлене джерело в Кабінеті міністрів повідомляє «Сегодня».

Як пише видання, інформація від джерела в уряді побічно підтверджується інформацією від джерела у фракції Партії регіонів, яке повідомило, що призначена на 31 липня позачергова сесія парламенту може не відбутися.

У той же час у самого Литвина коментар отримати не вдалося: його прес-служба повідомила, що спікер зараз у відпустці і коментарі не дає. Проте раніше один з народних депутатів від Блоку Литвина повідомив, що рішення щодо мовного закону лідер їхньої партії буде приймати за підсумками соціологічного заміру на його окрузі у Житомирській області.

«Можливо, результати показали, що підпис під законом Колесніченка-Ківалова на рейтинг популярності Литвина в окрузі не впливає або впливає незначно», - зазначає видання.

Як повідомлялося, 3 липня парламент прийняв закон про мови, що спровокувало низку протестів по Україні. Литвин відмовився підписувати цей закон і написав заяву про відставку, однак депутати не стали розглядати його заяву.

4 липня Рада внесла зміни до парламентського регламенту з обрання, призначення та відкликання посадових осіб парламенту. Згідно з прийнятим законодавчим актом, рішення про обрання голови парламенту приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу.

11 липня Литвин направив до Конституційного суду лист щодо звернення 51-го народного депутата щодо конституційності положень чинного Регламенту про порядок обрання спікера, в якому зазначає, що «порядок і процедура обрання голови Верховної Ради є питаннями внутрішньої організації роботи парламенту, які не можуть піддаватися конституційному нормоконтролю».

18 липня народний депутат Вадим Колесніченко заявив, що прийнятий закон «Про основи державної мовної політики» вийде з парламенту і буде направлений президенту України Віктору Януковичу на підпис в кінці липня. !zn

Читайте також:

Під час позачергової сесії з Литвином попрощаються, - БЮТ

Конституційний суд дозволив спростити процедуру звільнення Литвина

Поки Литвин думає: «Бути чи не бути», закон про мови може підписати Мартинюк, - ПР

Новий спікер Ради буде працювати, як спікер Партії регіонів, - Томенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі