Джиоєва оголосила себе президентом Південної Осетії

Поділитися
© El Pais
Кандидат у президенти самопроголошеної Південної Осетії від опозиції Алла Джиоєва виступила із заявою про формування державної ради, до складу якої увійшли 10 осіб з її штабу.

Як повідомила агентству «Інтерфакс» вранці у середу, 30 листопада, сама А.Джиоєва, вона прийняла звернення до народу і органів влади республіки, в якому оголошує себе обраним президентом.

«27 листопада відбувся другий тур виборів президента Південної Осетії, в якому взяли участь 29 тис. 53 виборці. За мене проголосувало 16 тис. 466 виборців. За мого опонента Анатолія Бібілова - 11 тис. 286 осіб. Вибори було визнано такими, що відбулися, ЦВК республіки і всіма міжнародними спостерігачами», - підкреслила вона.

А.Джиоєва зазначила, що, будучи обраним президентом, керуючись конституцією республіки і виходячи з ситуації, що склалася, вона підписала свій перший указ про формування державної ради.

«Повноваження Держради будуть діяти до формування виконавчих органів влади республіки», - сказала А.Джиоєва.

28 листопада глава ЦВК Південної Осетії Белла Плієва подала журналістам попередні підсумки голосування на виборах президента. За інформацією Б.Плієвої, з 26 тис. 149 виборців, що проголосували, за кандидатуру А.Джиоєвої віддали голоси 14 тис. 828 осіб (56,7%), за Анатолія Бібілова, якого підтримує Кремль - 10 тис. 462 людини (40%).

У вівторок, 29 листопада, Верховний суд Південної Осетії задовольнив скаргу партії «Единство» на порушення, допущені прихильниками кандидата у президенти А.Джиоєвої у другому турі виборів 27 листопада.

Після цього парламент Південної Осетії на екстреному засіданні у вівторок ввечері визначив дату повторних виборів президента республіки - вони призначені на 25 березня 2012 року. Суд також заборонив А.Джиоєвій брати участь у нових виборах.

У вівторок А.Джиоєва заявила присутнім у її штабі прихильникам про свій намір "відстоювати свою перемогу у другому турі виборів президента республіки. Кандидат закликала керівництво Південної Осетії визнати підсумки виборів президента і "виявити повагу до вибору народу, оскільки виборці, не порушуючи законодавство, зробили свій вибір на мою користь".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі