ЄЕСУ завдала шкоди державі на 30 мільйонів, - СБУ

Поділитися
ЄЕСУ завдала державі збитків державі на понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тис. грн податків. Більшу частину обвинувального висновку становлять дані, зібрані слідчими 11 років тому, коли вперше було порушено справу про ухилення Юлією Тимошенко від сплати податків.

Компанія «Єдині енергетичні системи України», яку очолювала Юлія Тимошенко, завдала державі збитків у розмірі понад 30 млн грн, а особисто Тимошенко не сплатила понад 681 тис. грн податків. Про це йдеться в обвинувальному висновку у справі ЄЕСУ.

У розпорядженні видання опинився повний текст обвинувального висновку. Майже п'ята частина документа, що налічує більше 100 сторінок, є переліком покупок і витрат Тимошенко, податки з яких не сплачені, пише «Коммерсант-Украина».

Документ був складений і підписаний начальником слідчого відділу управління СБУ у Харківській області Грабіком 28 березня цього року і наступного дня затверджений прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним.

Більшу частину обвинувального висновку становлять дані, зібрані слідчими ще 11 років тому, коли вперше було порушено справу про ухилення Юлією Тимошенко від сплати податків. Розслідування велося з січня 2001 року по січень 2005 року, коли справа була закрита. Термін давності минув ще в 2009 році, проте у Генпрокуратурі і СБУ знайшли можливість знову розпочати розслідування, пославшись на те, що термін давності був перерваний у зв'язку зі здійсненням Тимошенко іншого злочину.

«Вирахування терміну давності в цьому випадку починається з дня здійснення нового злочину», - наголошується у документі. Цим злочином вважається зловживання службовим становищем при підписанні у 2009 році газових контрактів, за що Тимошенко була засуджена на сім років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Тимошенко засуджена Печерським районним судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання «газових контрактів» з Росією в 2009 році. Апеляційний суд залишив чинним цей вирок. В даний час вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків). !zn

Читайте також:

В Генпрокуратурі підтвердили, що Піскуна можуть судити через Тимошенко

США засудили новий процес над Тимошенко

Розгляд справи ЄЕСУ - початок другої хвилі політичних репресій, - Власенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі