Єфремов на прикладі Москаля показав, що «ми живемо у країні наклепу»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Єфремов, переконуючи в необхідності кримінальної відповідальності за наклеп, розповів, як у 2010 році Москаль нібито показував фотографію, на якій була зображена «якась вілла», і говорив: "Що ви голосуєте за цю людину? Ось я точно знаю, у нього вілла в Ніцці. Хіба можна його підтримувати?" Ця людина, за словами регіонала, вже два роки доводить, що ніякої вілли у неї немає.

Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив упевненість, що законопроект про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини обов'язково пройде суспільну дискусію перед другим читанням. Про це він повідомив під час зустрічі з членами передвиборчої місії Спеціального комітету Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за парламентськими виборами в Україні.

Голова парламентської фракції Партії регіонів навів приклад з виборів до місцевих рад, які відбулися у жовтні 2010 року: "В одну область приїжджає наш колега, представник опозиції, Москаль. Виступаючи по телеканалу, він показує фотографію, на якій зображена якась вілла, і говорить: "Що ви голосуєте за цю людину? Ось я точно знаю, у нього вілла в Ніцці. Хіба можна його підтримувати?" Ця людина вже два роки доводить, що ніякої вілли у неї немає. Він підійшов до Москаля і запитав: "Навіщо ти це зробив?" На що той відповів: "Ти знаєш, нічого особистого, чиста політика ".

"Коли я два дні поспіль, спілкуючись із журналістами, ставив питання, в якій країні ми живемо, журналісти самі мені відповіли: в країні суцільного наклепу. Тож я не знаю, буде прийнятий цей закон, чи не буде прийнятий цей закон. Дуже сумніваюся , що він буде прийнятий до виборів. Але одне безперечно - до другого читання буде проведена дискусія з громадськістю, і якщо він і буде прийматися, то у форматі, який влаштовує більшість наших громадян", - запевнив народний депутат, якого процитувала прес-служба партії .

- Регіонал пообіцяв прийняти закон про наклеп, щоб журналісти «не писали фігню»

Нагадаємо, 18 вересня парламент прийняв у першому читанні законопроект, що передбачає введення кримінального покарання за наклеп, у тому числі у вигляді обмеження волі на термін до трьох років. !zn

Читайте також:

Євросоюз закликав владу України не поспішати з прийняттям закону про наклеп

У Європі впевнені, що за допомогою закону про наклеп влада хоче посилити контроль над ЗМІ

Журналістські організації закликали парламентську більшість відхилити законопроект про наклеп

У Януковича готові зняти закон про кримінальне переслідування за наклеп

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі