Єфремов вважає, що Партія регіонів підтримає скасування закону про наклеп

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Враховуючи думку Віктора Януковича, Фракція Партії регіонів, швидше за все, підтримає рішення про зняття з розгляду законопроекту про криміналізацію наклепу. Олександр Єфремов заявив, що хоче проголосувати за ухвалення закону, але буде дотримуватися думки партії.

Фракція Партії регіонів, враховуючи думку президента України Віктора Януковича, швидше за все, підтримає рішення про зняття з розгляду законопроекту про криміналізацію наклепу, заявляє лідер фракції Олександр Єфремов.

«Я думаю, що враховуючи думку президента, і з його точки зору безперспективність роботи за цим документом, ми підтримаємо, що його треба зняти з розгляду», - сказав Єфремов на брифінгу в понеділок у Києві.

Він уточнив, що в понеділок фракція визначатиметься, як вона буде голосувати за цим законопроектом.

Єфремов також зазначив, що є точка зору фракції, якій він підпорядковується, і є його особиста точка зору на дане питання. «Якщо я голосував в першому читанні (за законопроект про наклеп), то якщо надалі буде можливість голосувати за даний законопроект, і він з'явиться, я буду за нього голосувати», - сказав лідер фракції.

Він підкреслив, що говорить про це відкрито, «незважаючи на те, що більша частина журналістів дотримується іншої точки зору».

- Рада розгляне законопроект про наклеп вже завтра

- Під Радою сотні журналістів протестують проти закону про наклеп


Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини». Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 «Наклеп».

25 вересня, стартувала Всеукраїнська акція протесту «Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп» проти прийняття даного закону. Акцію підтримує ряд відомих ЗМІ.

У той же день Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту закону про наклеп. Він підкреслив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. При цьому він заявив, що залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп. !zn

Читайте також:

Стартувала акція протесту проти законопроекту про наклеп

Регіонал пообіцяв прийняти закон про наклеп, щоб журналісти «не писали фігню»

Партія регіонів вирішила відкликати закон про наклеп

Україномовна Вікіпедія розпочала безстрокову акцію протесту проти закону про наклеп

Журналісти Білорусі «на своєму гіркому досвіді» застерегли українських колег

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі