Єфремов: Тимошенко поводить себе як Ющенко під час діоксинового скандалу

Поділитися
© blog.tui.ua
Методичні відмови екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко від отримання медичної допомоги нагадують поведінку екс-президента Віктора Ющенка після історії з його отруєнням. Про це заявив голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, повідомляє прес-служба партії.

«Коли в історії з В.Ющенком ставили ряд питань, на які можна було отримати прості відповіді, то, як правило, намагалися йти складним шляхом. То він аналізи не хоче здавати, то йому лабораторія не подобається або ж не в тій країні його перевіряють», - сказав він.

На його думку, ситуація зі станом здоров'я Ю.Тимошенко разюче нагадує історію з Віктором Ющенком.

«То вона кров не хоче здавати, то їй не та лабораторія, лікарі не ті. У той же час представники МОЗ доповідають, що при проведенні медичних обстежень Ю.Тимошенко дуже часто присутній її лікар», - сказав він.

Як повідомлялося, 5 вересня 2004 року В.Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання, і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки. Лікарі заявили, що В.Ющенка отруєно діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В.Ющенка.

Після призначення на пост генпрокурора (початок листопада 2010 року) генеральний прокурор України Віктор Пшонка неодноразово підтверджував наміри провести додатковий аналіз крові В.Ющенка в рамках розслідування цієї справи.

11 квітня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що якщо третій президент України відмовиться здати аналіз крові для повторної експертизи, Генеральна прокуратура буде змушена закрити кримінальну справу за фактом його отруєння. У червні Ющенко підтвердив свою згоду здати кров, але досі цього не зробив.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі