Єгипет: штаби обох кандидатів у президенти заявляють про свою перемогу

Поділитися
© stroymart.com.ua
«Брати-мусульмани» погрожують організувати акції протесту, якщо їхнього опонента буде проголошено переможцем.

Єгипетські «Брати-мусульмани» заявляють про перемогу свого кандидата у другому турі президентських виборів. Тим часом правляча військова рада прийняла тимчасову конституцію, наділивши себе величезними повноваженнями після того, як суд розпустив парламент, в якому більшість становили ісламісти.

«Брати-мусульмани» оголосили 18 червня, що Мохаммед Морс здобув перемогу над Ахмед Шафіком - кандидатом з епохи Хосні Мубарака. Представники штабу Шафіка, в свою чергу, теж заявили, що попереду їхній кандидат.

«Брати-мусульмани» попередили, що організують протести, якщо Шафіка буде оголошено переможцем.

Явка виборців виявилося низькою порівняно з 46% у першому турі, який відбувся в травні, що свідчить про занепадницькі настрої після зміцнення влади військових.

Джерела з військових кіл повідомляють, що тимчасова конституція наділяє Верховну раду збройних сил всією повнотою законодавчої влади і контролем за державним бюджетом до обрання нового парламенту. Крім того, військові можуть самостійно сформувати комісію з 100 осіб, що розробить проект нової конституції Єгипту.

Державне телебачення Єгипту повідомило, що військова рада роз'яснить свої рішення на прес-конференції 18 червня.

Низька явка на президентських виборах, імовірно, також віддзеркалює розчарування наявним вибором кандидатів. Шафік - колишній генерал ВПС, який належав до близького кола екс-президента Хосні Мубарака й залишив свій пост у результаті торішнього повстання. Шафік обіцяв відновити порядок та чинити опір зростанню ісламізму. Морс представляє колись заборонених «Братів-мусульман» - релігійну партію, що ставить за мету боротьбу з ліберальними соціальними традиціями.

У Єгипті зареєстровано близько 50 мільйонів виборців. На думку багатьох із них, ні Шафік, ні Морс не є прийнятними кандидатами. На знак протесту, деякі виборці голосували проти обох кандидатів. ! Zn

Читайте також:

В Єгипті остаточно скасовано режим надзвичайного стану, що діяв 30 років

Екс-президент Єгипту Мубарак виявився багатшим за Білла Гейтса

Мубарак подав у відставку

В Єгипті поборотися за посаду президента виявили бажання 564 людини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі