Екс-генпрокурор: Ющенка міг отруїти генерал ФСБ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Серед замовників отруєння кандидата у президенти на виборах у 2004 році Віктора Ющенка фігурує генерал ФСБ Росії. Про це заявив колишній в.о генерального прокурора України Олег Литвак.

«Коли я, зібравши відповідні матеріали, передав їх до СБУ, далі кабінету одного з колишніх заступників голови тепер уже вони не пішли. Не зацікавили вони і слідчо-оперативну групу з розслідування отруєння Ющенка. Чому так сталося, мені судити важко. Сказали, що ця версія - про причетність генерала ФСБ Росії до отруєння Ющенка - помилкова, і відкинули її. Хоча особисто я вважаю, що вона потребувала ретельної перевірки. Про генерала ФСБ, який живе в Росії і час від часу приїжджає в Україну під іншим прізвищем, мені розповіла людина, яка добре орієнтується в ситуації і якій я схильний цілком довіряти. Генерал досить безпечно тут себе почуває і так само спокійно їде, коли йому треба. Цьому сприяють деякі високопоставлені співробітники СБУ, які забезпечують йому зелений коридор на кордоні», - заявив газеті «Сегодня» О.Литвак.

Олег Литвак вважає, що справу про отруєння Ющенка можна було давно розкрити.

«На мій погляд, істину потрібно шукати іншим шляхом - я не став би допитувати пів-України на предмет причетності до можливого отруєння Ющенка, адже коло підозрюваних не таке вже широке, не більше десятка осіб, і працював би тільки з ними», - сказав О.Литвак.

Литвак додав, що якщо дотримуватися версії про причетність іноземних спецслужб до отруєння, то силами тільки цивільних слідчих ГПУ результатів домогтися не вдасться - потрібно підключати Службу зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони.

Нагадаємо, 11 квітня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що якщо третій президент України відмовиться здати аналіз крові для повторної експертизи, Генеральна прокуратура буде змушена закрити кримінальну справу за фактом його отруєння. У червні Ющенко підтвердив свою згоду здати кров, але досі цього не зробив.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі