Екс-главу канцелярії президента Єгипту засуджено до 7 років

Поділитися
Закарія Азмі визнали винним у привласненні державних коштів. Окрім тюремного терміну, йому належить виплатити $6,2 мільйона в якості штрафу.

Колишній голова канцелярії президента Єгипту Закарія Ізмі засуджений до 7 років в'язниці і штрафу, що еквівалентний 6 млн доларів. Суд у Каїрі визнав функціонера режиму Хосні Мубарака винним у корупції.

Ізмі було взято під варту на початку квітня для надання свідчень у справах, пов'язаних з незаконним привласненням державних коштів.

Окрім колишнього голови канцелярії, міністерство юстиції заборонило виїзд з країни колишнього спікера Народних зборів Фатхі Суруру, екс-голові Консультативної ради (шури - верхньої палати) Сафуат аш-Шерифу, а також членам їхніх сімей. Як повідомляв помічник міністра юстиції радник Асем аль-Гухрі, від низки наглядових органів надійшла інформація з приводу розмірів особистого статку зазначених осіб, що вимагає негайної перевірки.

Аль-Гухрі очолює створену армією спецкомісію з розслідування десятків цивільних позовів, поданих проти колишнього президента і його родичів.

Суд над самим Хосні Мубараком, який позбувся свого поста в результаті народних хвилювань взимку 2011 року, почався 3 серпня 2011-го. З квітня важко хворий екс-президент Єгипту перебував у лікарні Шарм-ель-Шейха. Мубарака звинувачують не тільки в корупції і вбивствах демонстрантів, але й у зловживанні владою і розтраті державних коштів. Єгипетський суд визнав законним рішення про замороження активів Мубарака і його сім'ї. Таке рішення ще 20 лютого минулого року прийняла служба по боротьбі з незаконним збагаченням. !zn

Читайте також:

На президентських виборах у Єгипті лідирує представник «Братів мусульман»

МЗС радить українцям у Єгипті не виходити за територію готелів

В Єгипті скасовано режим надзвичайного стану, який діяв 30 років

У Каїрі відновлено суд над екс-президентом Мубараком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі