Екс-мера Алушти звільнили з-під варти

Поділитися
© ZN.UA
Ялтинський міський суд визнав колишнього міського голову Алушти Володимира Щербину винним у перешкоджанні депутатській діяльності, призначивши йому покарання у вигляді двох років обмеження волі з відроченням виконання покарання, і звільнив його з-під варти після оголошення вироку у кримінальній справі.

За словами самого В.Щербини, його було виправдано за першим епізодом звинувачення - підробку рішення міської ради Алушти шляхом самовільного внесення пункту до рішення міськради після його прийняття депутатами.

За другим епізодом, який стосувався перешкоджання депутатській діяльності (неврахування голосів двох депутатів при прийнятті рішення), суд визначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі з відроченням виконання покарання.

Після оголошення вироку екс-мера Алушти було звільнено з-під варти в залі суду.

Звинувачення вимагало для В.Щербини покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.


Нагадаємо, 6 січня прокуратура Сімферополя завершила розслідування і передала до суду для розгляду по суті кримінальну справу стосовно екс-мера Алушти.

Міському голові було пред'явлено звинувачення у зловживанні службовим становищем, перевищенні влади та перешкоджанні діяльності депутатів міськради. Докази здійснення обвинуваченим злочинів передбачено ч.1 ст.365, ч.1 ст.364, ч.1 ст.351 Кримінального кодексу України (перевищення влади і службових повноважень, зловживання владою або службовими повноваженнями; перешкоджання діяльності депутата).

В.Щербині прокуратурою інкримінувалося дання незаконних вказівок: про доповнення рішення сесії пунктом, який не виносився на обговорення депутатів і голосування, а також про неврахування голосів депутатів і таким чином перешкоджання їхній діяльності.

Кримінальну справу стосовно В.Щербини було порушено 4 жовтня 2010 року. 8 жовтня 2010 за підозрою у скоєнні протиправних діянь його було затримано, а згодом за рішенням суду взято під варту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі