Екс-посол США закликав ігнорувати Україну

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-посол США просить владу своєї країни не допомогати Україні.

Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер закликає владу США уникати зустрічей з керівництвом України на найвищому рівні.

Свій заклик екс-посол обгрунтовує порушенням, на його думку, українською владою демократичних принципів і переслідуванням опозиції.

«Посадові особи США повинні проінформувати українську владу, що, поки Київ буде тримати в ув'язненні лідерів опозиції і погіршувати демократію, ніякі зустрічі на найвищому рівні не будуть можливі», - сказав він.

Він також підкреслив, що якщо Україна зацікавлена ​​в інтеграції з Європейський Союз, вона повинна відповідати західним нормам.

«Якщо Україна дійсно хоче приєднатися до Європи, то її керівництво має прийняти демократичні цінності, які існують в Європі. Якщо керівництво не готове прийняти такі цінності, то як може Європа і Захід інтегрувати Україну?»- сказав він.

Також Пайфер закликав США не надавати підтримку Україні у відновленні співпраці з МВФ.

«Кредитна лінія України з Міжнародним валютним фондом наразі призупинена, оскільки Київ не виконав умови кредиту МВФ. У минулому уряд США впливав на МВФ для підтримки більш поблажливого підходу до України. Враховуючи регрес демократії в України, зараз не час для Вашингтона застосовувати такий підхід до МВФ», - сказав він.

Він вважає, що українській владі слід зробити вибір, оскільки, на його думку, посилення авторитарної політики президента Віктора Януковича ускладнить його відносини із Заходом і послабить його позицію в діалозі з Росією. Водночас, за його словами, більш демократичний підхід сприятиме збалансованій зовнішній політиці України та зміцненню її зв'язків із Заходом.

Нагадаємо, що В.Янукович уже запрошував Б.Обаму в Україну, однак одразу отримав відповідь з посольства США, що така зустріч зараз неможлива взагалі.

Читайте також:


У союзники чи у співв’язні?


Клюєв: Інтеграція в Євросоюз - стимул для реформ

Росія запропонувала кредитувати Україну у випадку відмови МВФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі