Екс-представник президента України у ВР упевнений, що народ вже готовий до суду Лінча

Поділитися
Екс-представник президента України у Верховній Раді Ігор Попов вважає, що сучасне українське суспільство вже готове до суду Лінча. Таку думку він висловив у своєму блозі.

«Не здивуюся, якщо наступного разу мажора-дебошира виведуть з ресторану люди у масках і покарають трьома десятками ударів бит - по удару від кожного свідка. І суспільство при цьому підтримає саме лінчевателів, а не мажора, незважаючи на прямі ознаки злочину», - пише Попов.

Він вважає, що подібна ситуація склалася через те, що сучасна українська держава «не гарантує справедливого покарання на злочин».

«Ще три роки тому кожна зі сторін конфлікту мала шанси на вплив на суд і таким чином зберігався певний баланс. Зараз жертва не має жодних шансів на захист і на покарання злочинця.

Список закритих справ зростає, а окрилені безкарністю мажори шукають нових пригод. Головна проблема в цьому - підриваня віри у справедливість. Нашому суспільству більш властиве почуття справедливості, ніж західне формальне верховенство права», - пише Попов.

Ймовірним приводом до самооборони суспільства Ігор Попов вважає майбутню земельну реформу.

«Ми розуміємо, як буде проводитися земельна реформа і куди засунуть справедливість під час скупівлі земельних наділів. Сільські повстання - Жакерії - пройдуть двома хвилями: спочатку безпосередньо у зв'язку з тиском на селян під час купівлі, а потім - через кілька років, коли стане зрозуміло, до чого призвела земельна реформа», - вважає він.

Ігор Попов окремо відзначив, що його думка є «не закликом до прямої дії, а лише аналізом суспільних моделей поведінки у нерозвинених суспільствах».

Нагадаємо, що Ігор Попов був багаторічним головою Комітету виборців України, а крім того - представником президента у ВР і заступником глави Секретаріату президента часів Віктора Ющенка.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі