Екс-президент Польщі: Українська влада справою Тимошенко загнала себе в глухий кут

Поділитися
Кваснєвський, у якого є досвід тиску на українське керівництво в 2004 році, вважає головним тестом парламентські вибори в Україні. Нові фальсифікації відкинуть країну далеко назад.

Українська влада справою стосовно екс-глави уряду Юлії Тимошенко «загнала себе в глухий кут», а вирішальне значення для майбутніх відносин України з об'єднуючим 27 держав Євросоюзом будуть мати заплановані на осінь цього року вибори до Верховної Ради.

Про це сказав польським журналістам під вівторка в Катовіце екс-глава Польської держави Олександр Кваснєвський, коментуючи ситуацію в Україні.

Колишній президент, який був міжнародним посередником у переговорах влади та опозиції під час Помаранчевої революції в 2004 році, висловив сподівання, що українська влада найближчим часом таки дозволить лікуватися Тимошенко за кордоном.

Він сказав, що таке рішення дозволило б зняти напругу у відносинах України та ЄС під час проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу, про бойкот якого вже заявила низка європейських політиків.

Водночас Кваснєвський назвав найголовнішою справою, за якою стежитимуть європейські політики, це вибори до Верховної Ради України.

«Якщо вибори будуть чесними, поза сумнівом двері (в ЄС для України) залишаться відкритими. Якщо вибори - не дай Бог - були б нечесними, то двері закриються, і, на жаль, боюся, надовго», - сказав екс-президент, якого цитує Wprost24. !zn

Читайте також:

Кваснєвський: Опозиція в тюрмах - перешкода для євроінтеграції України


Азаров оголосив проблеми українського керівництва в Європі тимчасовими і розповів про реформи

ЄС поставив перед Україною три умови для повернення до колишніх відносин

Кваснєвський: Розмови про те, що ЄС «втомився від розширення», необхідно припинити


Кваснєвський: Україна ризикує втратити шанс на євроінтеграцію на довгі роки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі