Експерти: На США очікує дуже непростий політичний сезон

Поділитися
У США приведений до присяги і розпочав до роботу новий, 112-й за рахунком, склад конгресу, обраний у ході проміжних виборів у листопаді 2010-го року. На цих виборах Республіканська партія отримала переважну більшість місць у палаті представників, поклавши край чотирирічному домінуванню демократів. Експерти зазначають, що початок роботи нового конгресу знаменує собою старт дуже непростого політичного сезону в Сполучених Штатах.

У США приведений до присяги й розпочав роботу новий, 112-й за рахунком, склад конгресу, обраний у ході проміжних виборів у листопаді 2010-го року. На цих виборах Республіканська партія отримала переважну більшість місць у палаті представників, поклавши край чотирирічному домінуванню демократів. Експерти зазначають, що початок роботи нового конгресу знаменує собою старт дуже непростого політичного сезону в Сполучених Штатах.

Однопартійці президента Барака Обами зберігають незначну більшість лише у верхній палаті конгресу, сенаті.

Відкриваючи перше засідання в новому складі, новообраний спікер нижньої палати республіканець Джон Бейнер, який змінив на цій посаді демократку Ненсі Пелосі, заявив, що «законодавці мають ухвалити низку важких економічних рішень».

Він також зазначив, що основне завдання республіканців - змусити уряд, нарешті, звернути свою увагу на простих американців, повернути повагу й довіру американських громадян до можновладців за допомогою ведення відкритої й чесної політики.

«Ми більше не можемо пускати все на самоплив. Люди проголосували за зміни, й сьогодні ми розпочинаємо виконання їхніх очікувань», - заявив Бейнер.

За нових розкладів конгрес, найімовірніше, стане полем для небачених досі ідеологічних баталій.

Лідери республіканців обіцяють скоротити видаткову частину федерального бюджету на 100 мільярдів доларів, переглянути трудове законодавство, реформувати податкову систему країни, посилити заходи боротьби з нелегальною імміграцією, скоротити обсяги міжнародної допомоги, а також досконало проаналізувати діяльність президентської адміністрації.

Уже наступного тижня республіканська більшість у конгресі має намір зробити кроки, спрямовані на анулювання найамбітнішого проекту Барака Обами за весь час його президентства - реформи системи охорони здоров'я.

Крім того, передбачають аналітики, не можна забувати про розбіжності між республіканцями й демократами в таких важливих питаннях як заходи боротьби з бюджетним дефіцитом і держвитрати.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі