Еквадор відкликав посла з Великобританії для консультацій у справі Ассанжа

Поділитися
Ассанж 19 червня з'явився в посольство Еквадору в Лондоні з проханням про надання притулку. Міністр закордонних справ цієї країни заявив, що Еквадор вивчає і аналізує прохання, і в цей час Ассанж буде перебувати на території посольства "під захистом" еквадорської влади.

Посол Еквадору відкликаний з Великобританії на батьківщину для консультацій у справі засновника ресурсу WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Ассанж, якому загрожує депортація з Великобританії до Швеції, 19 червня звернувся в посольство Еквадору в Лондоні з проханням про надання політичного притулку. Тоді повідомлялося, що влада Еквадору пообіцяла розглянути прохання Ассанжа про притулок, а засновник WikiLeaks буде очікувати рішення на території посольства в Лондоні.

У разі відмови з боку еквадорської влади в наданні йому політичного притулку Ассанж залишить будівлю дипмісії, що може привести до його арешту поліцією, заявив представник Wikileaks Крістін Храфнссон.

"Я вважаю, що якщо політичний притулок не буде надано, Ассанж покине посольство і буде арештований", - сказав він Храфнссон.

Нагадаємо, Швеція домагається видачі Ассанжа, уродженця Австралії, за звинуваченням у згвалтуванні. Рішення про екстрадицію засновника WikiLeaks з Великобританії до Швеції було прийнято в лютому 2011 року. 30 травня 2012 Верховний суд відхилив апеляцію захисту, а 12 червня адвокати оскаржили рішення про екстрадицію повторно.

Ассанж відкидає всі звинувачення і наполягає на політичному підгрунті процесу. Справа в тому, що в 2010 році WikiLeaks опублікував понад 250 тисяч листів американських дипломатів і секретні документи американських військових. Засновник сайту побоюється, що Швеція видасть його США, а там йому загрожує довічне ув'язнення за розкриття засекреченої інформації. !zn

Читайте також:

Британська поліція має намір заарештувати засновника WikiLeaks Ассанжа

Засновник WikiLeaks попросив притулку в Еквадорі


Засновник WikiLeaks Ассанж має намір балотуватися в австралійський сенат


Ассанж удостоєний Австралійської премії миру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі