Єлисейський палац представив офіційне фото Франсуа Олланда

Поділитися
© rtpc.tv
На фотографії усміхнений Франсуа Олланд відображений анфас у саду Єлисейського палацу на тлі зеленої галявини і дерев. Як відзначають спостерігачі, вибір Франсуа Олланда на користь неформального фото був зроблений не випадково: екс-президент Ніколя Саркозі був відображений у бібліотеці Єлисейського палацу.

Єлисейський палац оприлюднив офіційну фотографію нового президента Франції Франсуа Олланда. Саме цей знімок протягом, як мінімум, п'яти найближчих років буде фігурувати у всіх державних установах країни.

На фотографії усміхнений Франсуа Олланд відображений анфас у саду Єлисейського палацу на тлі зеленої галявини і дерев. На задньому плані майорять прапори Франції і Європейського союзу.

Знімок виконаний відомим фотографом і режисером-документалістом Реймоном Депардоном, який стояв біля витоків одного з найбільших міжнародних фотоагентств "Гамма".

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram


Так зване офіційне зображення глави держави у Франції, по суті, є традицією, яка конституційно ніяк не закріплена. Тим не менш, з 1848 року, коли до влади прийшов перший президент Французької республіки Наполеон III Бонапарт, який і завів моду на державний портрет, даний ритуал став невід'ємною частиною процесу вступу на посаду для всіх перших осіб Франції.

В історії П'ятої республіки кожен новий президент прагнув всіляко дистанціюватися від свого попередника - і не тільки в сфері політики. Як відзначають спостерігачі, вибір Франсуа Олланда на користь неформального фото, за межами робочого кабінету був зроблений не випадково. Адже екс-президент Ніколя Саркозі був зображений на фото у бібліотеці Єлисейського палацу.

Не випадковий і вибір фотографа. Депардон є визнаним метром своєї справи, легендою документалістики і фотожурналістики. А ось Саркозі позував перед об'єктивом Філіпа Варена, який, будучи також майстром свого жанру, здобув славу, роблячи знімки зірок і топ-моделей для глянцевих журналів. !zn

Читайте також:

Французький уряд у повному складі приєднався до бойкоту Євро-2012 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі