ЄС готує нові санкції проти Білорусі

Поділитися
© shostka.info
ЄС вирішив ввести у березні новий пакет санкцій проти Білорусі. У ЄС планують чергове розширення «чорного списку» білоруських діячів, причетних до придушення опозиції.

Євросоюз введе новий блок санкцій щодо Білорусі вже у березні цього року. Про це заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косіанчеч.

«Глави МЗС 27 країн Євросоюзу розглянуть на найближчому засіданні Ради (ЄС 26 березня у Брюсселі) чергове розширення "чорного списку" білоруських діячів, причетних до придушення опозиції», - сказала вона.

Косіанчеч також зазначила, що санкції «пов'язані тільки з неприйнятною ситуацією в області прав людини у Білорусі» і не мають стосунку до взаємного відкликання послів ЄС та Білорусі.

Дипломатичний конфлікт з взаємним відкликанням послів країн ЄС і Білорусії може бути спливти на саміті Євросоюзу 1-2 березня у Брюсселі.

Нагадаємо, МЗС Білорусі запропонував голові представництва ЄС Майре Море і послу Польщі Лешеку Шерепку «виїхати до своїх столиць для консультацій, щоб довести своєму керівництву тверду позицію білоруської сторони про неприйнятність тиску і санкцій». Цей крок став відповіддю Мінська на посилення санкцій ЄС.

У відповідь на вислання Мінськом посла Польщі і представника ЄС Берлін відкликав з Білорусі свого посла. Глава МЗС ФРН припустив, що цей приклад наслідуватимуть й інші країни Євросоюзу.

У свою чергу країни-члени Європейського союзу досягли домовленості про відкликання своїх послів з Білорусі у відповідь на відкликання Мінськом постійного представника при Євросоюзі і посла у Польщі.

Як повідомлялося, ЄС ввів нові санкції проти Білорусі, розширивши чорний список білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд до Європи. Активи цих людей у країнах ЄС будуть заморожені. До цього в списку вже було понад 200 прізвищ посадових осіб, близьких до режиму Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, Європарламент у січні 2011 року прийняв резолюцію про заборону в'їзду в Європу білоруським чиновникам (включаючи самого Лукашенка), суддям та керівникам силових структур, які причетні до розгону демонстрації після виборів президента Білорусі 19 грудня. Протягом року санкції були неодноразово розширені. !zn

Читайте також:

Німеччина відкликала посла з Білорусі, закликавши взяти приклад всі країни ЄС

Білорусь відкликала посла у Варшаві і представника при Євросоюзі


Лукашенко пригрозив Євросоюзу санкціями

Європа посилила санкції проти Білорусі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі