ЄС підпише асоціацію, як тільки українська влада припинить політичні переслідування

Поділитися
ЄС підпише асоціацію, як тільки українська влада припинить політичні переслідування © ZN.UA
Рада ЄС очікує, що українська влада без зволікання усуне випадки політично мотивованих вироків. Вирішення цієї проблеми відкриє шлях для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє істотний прогрес у вирішенні означених Європейським Союзом проблем: рішення проблем виборчого законодавства, виборчого правосуддя та імплементація реформ, закладених у порядку денному асоціації.

«Рада підтверджує свої зобов'язання підписати вже парафовану Угоду про асоціацію, включаючи глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, так скоро, як тільки українська влада продемонструє рішучі дії і відчутний прогрес у трьох згаданих сферах, можливо, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013. Підписання може супроводжуватися попереднім набранням чинності окремих частин угоди», - сказано в прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики, засідання якої на рівні міністрів закордонних справ відбулося у понеділок, 10 грудня, в Брюсселі.

ЄС вкотре висловив свою «сильну стурбованість у зв'язку з політично мотивованими судимостями колишніх членів уряду, які стали наслідком судових процесів, які не відповідали міжнародним стандартам у плані справедливого, прозорого і незалежного судового процесу» і жаль про те, що це «не дозволило опозиційним лідерам брати участь у парламентських виборах».

«Рада ЄС очікує, що влада без зволікання усуне випадки політично мотивованих вироків, а також зробить інші кроки з формування судової системи для запобігання подальших прецедентів», - йдеться в документі.

Нагадаємо, що в грудні 2011 року на саміті в Києві лідери Євросоюзу відмовилися підписувати Угоду про асоціацію через проблеми з демократією в Україні. !zn

Читайте також:

В інтернеті опублікували текст угоди про асоціацію України і ЄС

У ЄС озвучили можливі терміни підписання угоди про асоціацію з Україною

Угода про зону вільної торгівлі з ЄС технічно підготують до кінця року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі