ЕТА оголосила постійне перемир'я

Поділитися
Баскське сепаратистське угрупування ЕТА оголосило про постійне перемир'я, повідомляється на сайті баскської газети Gara.
Баскське сепаратистське угрупування ЕТА оголосило про постійне перемир'я, повідомляється на сайті баскської газети Gara.У вересні угруповання повідомляло про намір не здійснювати збройних нападів у рамках боротьби за незалежність Країни Басків, проте тоді не уточнювалося, йде мова про постійне, чи тимчасове перемир'я. Іспанський уряд поки ніяк не відреагував на цю заяву. Угрупування ЕТА було засновано у 1959 році і відтоді вело збройну боротьбу за незалежність семи областей на півночі Іспанії і південному заході Франції, які баскські сепаратисти вважають своїми. У цілому в результаті багаторічної кампанії ЕТА за незалежність Країни Басків на півночі Іспанії загинули більше 820 осіб.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі