Євро-2012 має бути використано для протесту проти ситуації в Україні, - євродепутат

Поділитися
© European Parliament/Pietro Naj-Oleari, flickr.com
ЄС має посилити тиск на українську владу і президента Віктора Януковича для припинення їхнього поганого поводження з Тимошенко та іншими політиками з колишнього уряду, вважає депутат Європарламенту Ребекка Хамс. Якщо Тимошенко та інші політики залишаться в ув'язненні, Євро-2012, за її словами, має бути використано як можливість висловити протест.

Депутат Європарламенту Ребекка Хамс вважає, що Європейський Союз повинен посилити тиск на українську владу для припинення поганого ставлення до колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів. Про це вона заявила у Брюсселі, коментуючи останні повідомлення про побиття Тимошенко в колонії.

«Повідомлення про серйозне погіршення умов утримання Тимошенко і її голодування викликають стурбованість. ЄС має посилити тиск на українську владу і президента Віктора Януковича для припинення їхнього поганого поводження з Тимошенко та іншими політиками з колишнього уряду», - сказала депутат.

Ситуація з Тимошенко нагадує жорстокість Сталіна і Берії, - євродепутат

«Як перший крок, це має означати забезпечення того, щоб Тимошенко отримувала належне медичне лікування від медичного персоналу, якому вона довіряє, а також забезпечення того, щоб умови утримання всіх в'язнів відповідали міжнародним стандартам», - додала Хамс.

Депутат переконана, що чемпіонат Європи з футболу, який відбудеться в Польщі та Україні, повинен бути використаний як можливість висловити протест проти утримання колишніх українських урядовців у в'язницях.

«Майбутній чемпіонат Європи з футболу в Україні та Польщі має стати символом спільної долі країн-членів ЄС та їхніх сусідів. Для цього європейські політики та національні футбольні асоціації повинні не закривати очі на недемократичний розвиток в Україні. Спорт не може забувати про політичну ситуацію. Якщо Тимошенко та інші політики залишаться в ув'язненні, чемпіонат має бути використано як можливість висловити протест», - зазначила Хамс.

Нагадаємо, Тимошенко заявила, що проти неї застосовувалася груба фізична сила під час переїзду до лікарні. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії лікарні. !zn

Читайте також:

25 квітня Пшонка відзвітує перед Європарламентом

Президент ПАРЄ вимагає негайно пустити до Тимошенко дипломатів

Посол США хоче розібратися в інформації про побиття Тимошенко

Росія закликала владу Україну проявити гуманність до Тимошенко

Ситуація навколо Тимошенко - «чергова провокація» під відкриття сесії ПАРЄ, - Партія регіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі