Євродепутати мають намір у Києві поговорити з Хорошковським і Пшонкою

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У середу, 23 листопада, до Києва планують прибути кілька депутатів Європейського парламенту - учасників групи міжпарламентського співробітництва з Україною, повідомив в інтерв'ю «Главкому» депутат Європарламенту від Латвії, член групи прогресивних соціалістів і демократів Олександр Мирський.

Євродепутати мають намір зустрітися у Києві з генеральним прокурором України Віктором Пшонкою і головою СБУ Валерієм Хорошковським.

«У європейців до них накопичилося багато питань. Я надіслав запит, але поки відповіді немає. Подивимося, чи вдасться нам зустрітися з цими людьми», - сказав О.Мирський.

«Поговорити хочемо не тільки про справу Юлії Тимошенко. Хоча і про це, звичайно ж, також. У нас є питання і щодо законодавства України, чи готові вони просувати реформи. Все тільки на одній Тимошенко не зійшлося, це тільки одне з питань. Нам не менш цікаво, чи готова Україна реформувати своє законодавство для зближення з ЄС. Тому непогано було б поговорити з силовиками, які мають значну кількість інформації», - сказав він.

«Якщо я дізнаюся, що пан Пшонка не захотів зустрітися, то буду вважати, що генпрокурор хоче щось приховати», - заявив євродепутат.

Таємний візит Кузьміна

О.Мирський також висловив жаль, що йому не вдалося зустрітися з заступником генерального прокурора України Ренатом Кузьміним, який відвідав у понеділок, 21 листопада, Брюссель.

«Відверто кажучи, зустріч євродепутатів з паном Кузьміним була практично таємною. Все настільки таємно організовували, що про візит українського заступника генпрокурора я дізнався тільки у понеділок по обіді, коли мені прислали лист електронною поштою. Заздалегідь я про це не знав, і відвідати не було можливості», - повідомив він.

Як повідомлялося, на зустрічі Р.Кузьміна з євродепутатами були присутні лише п'ять осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі