Єврокомісія стурбована судом над Тимошенко у в'язниці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Єврокомісія стурбована відсутністю прозорості перебігу судових засідань у справі, порушеній проти колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це кореспонденту УНІАН у Брюсселі заявив представник Єврокомісії Петер Стано.

«Ми зазначаємо з глибокою стурбованістю недостатність прозорості під час слухань у в’язниці, що, здається, не відповідає юридичним нормам Європейського суду з прав людини», - сказав він.

«Ми закликаємо владу забезпечити чесні, неупереджені та прозорі юридичні процедури», - додав П.Стано.

Представник Єврокомісії також зазначив, що комісії відомо про проведення судового процесу у в’язниці. Крім того, за його словами, Єврокомісія доручила представництву ЄС в Києві уважно стежити за розвитком подій навколо справи Юлії Тимошенко.

Як повідомлялося, 8 грудня Шевченківський районний суд Києва протягом 12 годин безпосередньо в камері медчастини Лук’янівського СІЗО розглядав клопотання Генеральної прокуратури про взяття вже ув’язненої Юлії Тимошенко під варту в рамках кримінальної справи щодо діяльності компанії «Єдині енергетичні системи України».

Незважаючи на те, що до Ю.Тимошенко тричі приходив медичний консиліум, який щоразу переписував свої попередні висновки про стан її здоров'я, тюремні лікарі наполягали, що «кардинальних заперечень проти проведення слідчих дій немає».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі