Європа має намір зайнятися бізнес-зв'язками Януковича і корупцією при підготовці до Євро-2012

Поділитися
Європейський чиновник не виключає застосування санкцій до України, якщо Тимошенко і Луценко не будуть брати участь у парламентських виборах 2012 року. Також Європа звертає увагу на махінації, які були пов'язані з корупцією при будівництві стадіону НСК «Олімпійський».

Проти України можуть ввести санкції, якщо ув'язнені лідери опозиції не візьмуть участі в парламентських виборах восени цього року, вважає депутат Європарламенту Вернер Шульц.

«Вибори не будуть справедливими
, якщо певні люди не будуть брати участь в цих виборах. Можливо, будуть і санкції - ми можемо розглянути, наприклад, бізнес-зв'язки президента Віктора Януковича, або ми можемо подивитися на махінації, які були пов'язані з величезною корупцією при будівництві стадіону (НСК «Олімпійський» - ред.), коли стадіон виявився на третину дорожчим, ніж було заплановано. Україна має дуже великі проблеми з корупцією», - заявив Шульц.

Нагадаємо, Європейський парламент закликав українську владу звільнити «ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами». «ЄП знову заявляє про свою стурбованість з приводу судових процесів проти колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників уряду, які не були проведені відповідно до європейських стандартів - справедливо, неупереджено, прозоро і незалежно. Європарламент закликає до негайного звільнення всіх ув'язнених, засуджених за політичними мотивами, у тому числі лідерів опозиції», - сказано в резолюції, прийнятій 24 травня.

У документі Європейський парламент закликав українську владу прояснити ситуацію з «ув'язненими з політичних мотивів» до початку виборчої кампанії.

У тексті резолюції є також заклик до української влади дотримуватися прав всіх «ув'язнених з політичних мотивів», у тому числі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, а також забезпечити їх необхідною медичною допомогою, доступом адвокатів, родичів та інших осіб, зокрема посла ЄС в Україні. !zn

Читайте також:

Соцопитування: Опозиція за партійними списками візьме 125 мандатів з 225

ЦВК попередила Європарламент, що Тимошенко у виборах не бере участь

Тимошенко порадила Європі бути жорсткішою з українською владою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі