Європа розчарована вироками Іващенку та Філіпчуку

Поділитися
© tourism-in-europe.net
Верховний представник Євросоюзу підкреслила, що повага до верховенства права буде особливо важливою для прискорення української політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон висловлює своє розчарування в зв'язку з вироком, винесеним колишньому виконуючому обов'язки міністру оборони України Валерію Іващенку.

"Міжнародне співтовариство, включаючи Європейський Союз, уважно стежило за його справою. Незважаючи на неодноразові заклики до України дотримуватися міжнародних стандартів чесних судових процесів, включаючи їх прозорість і незалежність, ця справа і, зокрема, слухання 9 квітня демонструють значні недоліки в цих сферах", - йдеться в заяві прес-секретаря Ештон, поширеній у п'ятницю в Брюсселі.

Верховний представник також із занепокоєнням відзначила вирок, винесений колишньому міністру довкілля Георгію Філіпчуку. Ештон заявила про свій намір продовжувати пильно стежити за процесом апеляції в цих справах "з очікуванням того, що будуть виправлені недоліки первинних процесів".

"Верховний представник підкреслює, що повага до верховенства права буде особливо важливою для прискорення української політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС", - сказано в заяві.

Як повідомлялося, 12 квітня 2012 Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати державні посади. Суд визнав його винним у зловживанні владою і службовим становищем. Захист Іващенка і сам підсудний не згодні з вироком і мають намір оскаржити його у встановленому законом порядку.

Солом'янський районний суд Києва 5 квітня поточного року виніс вирок у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Філіпчука в перевищенні влади або службових повноважень, яким засудив його до трьох років позбавлення волі з позбавленням права протягом трьох років обіймати державні посади.

Раніше Сполучені Штати Америки заявили, що вважають вирок колишньому в.о. міністра оборони Валерію Іващенку прикладом вибіркового правосуддя і закликали звільнити його. !zn

Читайте також:

Іващенку дали 5 років в'язниці

Іващенко переконаний, що прокурори будуть відповідати за його вирок

Міністру уряду Тимошенко Філіпчуку дали три роки в'язниці


«Батьківщина»: Вирок Філіпчуку - помста за перешкоджання в отриманні надприбутків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі