Європарламент призначив спостерігачами за процесами проти Тимошенко двох екс-президентів

Поділитися
© vtabloid.com
Колишній президент Європарламенту Кокс і колишній президент Польщі Кваснєвський будуть моніторити процеси проти Тимошенко від імені Європейського парламенту.

Спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко будуть екс-президент ЄП Пет Кокс і колишній президент Польщі Олександр Квасьневський.

"Колишній президент Європарламенту Кокс і колишній президент Польщі Квасневський будуть моніторити процеси проти Тимошенко від імені Європейського парламенту", - написав президент ЄП Мартін Шульц на своїй сторінці в Твіттері.

Анонсуючи цю новину на сайті Європарламенту, М.Шульц підкреслив, що він особисто "радий, що Кокс і Квасьневський прийняли його пропозицію поїхати в Україну моніторити судові процеси у справах Тимошенко від імені Європарламенту".

"Кокс і Квасьневський - особи з високою міжнародною репутацією, вони викликають повагу за чудові досягнення в міжнародній і внутрішній політиці і користуються широкою підтримкою всіх політичних сил Європарламенту", - пише він.

Президент ЄП висловив упевненість, що їх місія буде "проривом, який допоможе Україні вирішити проблеми з верховенством права і незалежною судовою системою".

"Я сподіваюся, що ця місія зробить свій внесок у відновлення взаємної довіри у відносинах між Україною і ЄС", - вважає М.Шульц.

Крім того, він повідомив, що П.Кокс і Кваснєвський матимуть доступ до всіх документів, адвокатів і прокурорів, які мають відношення до кримінальних справ Ю.Тимошенко. !zn

Читайте також:

Україна погодилася на пропозицію Європи направити до Тимошенко ще лікарів та юриста


Захист Тимошенко буде скаржитися до Євросуду незалежно від рішення щодо касації

Тимошенко поки проходить свідком у справі про вбивство Щербаня

Сина Щербаня змусили звинуватити Тимошенко, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вбивство, - Москаль

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі