Європарламент закликав ЄС офіційно визнати лівійську опозицію

Поділитися
© ric.ua
Європейський парламент закликав представника Євросоюзу із закордонних справ Кетрін Ештон офіційно визнати Національну перехідну раду Лівії,що була створена супротивниками Муамара Каддафі. Відповідну резолюцію було прийнято переважною більшістю 10 березня на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.

"Європейський парламент направив сьогодні абсолютно ясний і одностайний сигнал учасникам майбутнього в п'ятницю засідання Європейської Ради, що вони повинні визнати Національну перехідну раду. Це дуже важливо для надання необхідної підтримки демократичним перетворенням у Лівії", - заявив з приводу цього голосування лідер лібералів і демократів у Європарламенті, колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт.
Він зазначив, що після визнання НПС Францією та прийняття резолюції Європарламентом глави інших країн ЄС повинні зробити те ж саме.
У резолюції Європарламенту міститься заклик до всіх країн ЄС "бути готовими" до того, щоб за мандатом Ради Безпеки ООН встановити зону заборони польотів над Лівією. Цей захід, вважають депутати, перешкодить Муамару Каддафі продовжувати війну проти свого народу, допоможе репатріювати мігрантів, що втікають з країни через зростання насильства.
Хвиля біженців з Лівії сприймається Європою як безпосередня загроза безпеці і стабільності. У резолюції йдеться, що число біженців перевищило 200 тисяч осіб.
За наполяганням депутатів з Італії і Мальти в документі передбачено вимогу "розділити тягар" стримування міграційної загрози між усіма членами ЄС. Це передбачає виділення фінансових, кадрових і технічних ресурсів для охорони морських рубежів, надання допомоги біженцям.
Нагадаємо, на півночі Лівії тривають запеклі бої між військами Муамара Каддафі і силами опозиції. Підрозділи, вірні Каддафі, просунулися до околиць міста Рас-Лануф. З іншого обложеного міста - Ез-Завія надходять суперечливі повідомлення про пересування військ Каддафі і загонів повстанців.
За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі