Європарламентарій проігнорував журналістів після відвідин Тимошенко. У ДПтС запевнили, що йому все сподобалося

Поділитися
Європарламентарій залишив лікарню, де лікується екс-прем'єр, при цьому обіцяного виходу Протасевича до преси не було.

Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич (на фото) залишив територію центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" в Харкові, куди він приїхав відвідати засуджену екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, яка перебуває там на лікуванні.

При цьому, залишаючи будівлю лікарні, Протасевич не поспілкувався з пресою. Раніше передбачалося, що після відвідин екс-прем'єра в лікарні європарламентар проведе брифінг.

Прихильники Тимошенко, які чергують перед входом в лікарню, провели його автомобіль, скандуючи "Юлі - волю!". На даний момент біля медустанови знаходиться близько десятка прихильників екс-прем'єра.

Оновлено: Водночас, брифінг для ЗМІ дав заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби (ДПтС) в Харкові Андрій Лапінський.

Він повідомив, що, крім віце-президента ЄП Протасевича, на зустрічі з Тимошенко також був присутній і генеральним консул Польщі в Харкові Ян Гранат. За словами представника пенітенціарної служби, вони спілкувалися з екс-прем'єром майже 2 години без присутності третіх осіб (друга пацієнтка, яка знаходиться в одній палаті разом з Тимошенко, під час зустрічі була в іншому приміщенні).

Спілкувалися вони з Юлією Володимирівною близько 2 годин. Після спілкування Яцек Протасевич висловив вдячність керівництву лікарні і пенітенціарної служби за те, що дали йому без обмеження час для спілкування з Юлією Володимирівною. Він також відзначив комфортні умови, створені в лікарні, і медичне забезпечення ЦКЛ №5. Він сказав, що все, що бачив, відповідає європейському рівню і в таких умовах, на його думку, лікування повинно мати позитивну динаміку", - сказав А.Лапінський

Як повідомлялося, Протасевич прибув на територію лікарні в суботу о 08.45. Трохи раніше в клініку приїхали прокурор Харківської області Геннадій Тюрін з заступником, начальник управління пенітенціарної служби Харківської області Євген Бараш із заступником.

Тимошенко в лікарні вже відвідали президент Литви Даля Грібаускайте, посол США в Україні Джон Теффт і другий заступник держсекретаря США Томас Мелія, а також співдоповідачі ПАРЄ з питань України Маіліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін. !zn

Читайте також:

Європарламент підготує нову резолюцію по Україні


Представники ПАРЄ поговорили з Тимошенко про здоров'я і політику


Європейські соціал-демократи відмовляються компрометувати себе співпрацею з Партією регіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі