Європейські дипломати нагадали Януковичу, що паузи у відносинах бути не повинно

Поділитися
© operativno.ua
Представники Євросоюзу заявили за результатами сьогоднішньої зустрічі з Віктором Януковичем, що паузи у відносинах бути не повинно. Дипломати наполягають на тому, що проблема вибіркового правосуддя в Україні має бути вирішена.

У відносинах Києва і Брюсселя немає місця ані паузі, ані компромісам у відношенні цінностей. Легітимність результатів майбутніх парламентських виборів залежатиме від їхньої відповідності високим міжнародним стандартам.

Таку заяву після закінчення зустрічі з президентом України Віктором Януковичем зробили міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту з зовнішніх відносин Елмар Брок і європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Коли ми зустрічалися з президентом Януковичем рік тому, ми фокусувалися на відносинах України та ЄС і перешкодах, які стояли на шляху для того, аби повною мірою скористатися величезним потенціалом наших відносин. На зустрічі сьогодні ми підкреслили наступне: у відносинах України та ЄС не повинно бути місця для паузи і для компромісу щодо цінностей", - йдеться в заяві.

- Янукович має намір пройти шлях євроінтергації до кінця, але тільки після виборів

Представники ЄС наполягають на тому, що проблема вибіркового правосуддя повинна бути вирішена для того, щоб "просуватися вперед до нового рівня наших відносин за допомогою Угоди про асоціацію".

"Ми шкодуємо, що наслідки нинішньої ситуації, яка склалася в результаті судів, що не поважали міжнародні стандарти щодо справедливості, прозорості та незалежності процесу, будуть перешкодою для участі двох важливих лідерів опозиції в майбутніх парламентських виборах", - підкреслюють європолітики.

Вони також заявили, що легітимність майбутнього парламенту залежатиме від проведення виборів, які повинні бути вільними і справедливими у відповідності з високими міжнародними стандартами. "У цьому контексті ми підкреслили важливість свободи засобів масової інформації", - повідомляють Більдт, Фюле і Брок. !zn

Читайте також:

Янукович вважає корисною для України паузу у відносинах з Євросоюзом

Євросоюз висунув Україні умови для проведення саміту

Євросоюз чекає від України прогресу в правосудді, виборах та реформах

Тейшейра заперечив Януковичу: ЄС не потрібна пауза у підписанні угоди про асоціацію

Грищенко впевнений, що саміт Україна-ЄС відбудеться до кінця року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі