Європейські спостерігачі відзначили використання адмінресурсу на парламентських виборах

Поділитися
© stroymart.com.ua
За інформацією ENEMO, адмінресурсом користуються представники Партії регіонів. Організація закликала всіх учасників виборів утримуватися від незаконних методів агітації та зловживання державними ресурсами.

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) констатує активне використання адміністративного ресурсу кандидатами в депутати в Україні.

Про це йдеться у проміжному звіті організації за період з 5 серпня по 9 вересня.

"Про зловживання адміністративними ресурсами повідомляється в областях, де проекти місцевої влади, які фінансуються за рахунок суспільного бюджету, представлені як особисті досягнення кандидатів, наприклад, будівництво доріг або будівель", - йдеться у звіті.

Зокрема, за інформацією ENEMO, адмінресурсом користуються представники Партії регіонів.

Окрім того, організація відзначає, що окремі кандидати і цілі партії використовують для агітації адміністративні і громадські будівлі, громадський транспорт, у тому числі станції метро та зупинки.

- Суд вирішив, що син Азарова виборців не підкуповував (ВІДЕО)

Зокрема, Комуністична партія, за даними ENEMO, проводить свою кампанію на офіційних постерах в київському метро, в Луцьку партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" розміщує постери на автобусних зупинках, а кандидати від ПР допускають вказані порушення в ряді областей.

Окрім того, у Криму, Харківській, Дніпропетровській і Хмельницькій областях офіційні сайти місцевих адміністрацій відкрито підтримують кандидатів від ПР.

Окрім цього, ENEMO отримувала повідомлення з Одеської, Запорізької та Вінницької областей про тиск з боку органів Державної податкової адміністрації на кандидатів, які раніше займалися бізнесом.

- У Запоріжжі першокласникам роздали лінійки з прізвищем регіонала (ФОТО)

Також організація звертає увагу на те, що офіційні заходи в рамках святкування Дня незалежності та 1 вересня використовувалися різними партіями для агітації.

Окрім цього, спостерігачі констатують використання партіями прийняття закону про мовну політику в якості приводу для мобілізації свого електорату і організації мітингів.

Також ENEMO зафіксувала різні випадки контрагітації, спрямовані на компрометацію політичних опонентів, а в окремих західних і південних регіонах, а також у Сумській області були зафіксовані випадки залучення священиків і використання церков для агітації.

- Регіонали впевнені, що безкоштовна роздача їжі не є підкупом

Спостерігачі також отримували численні повідомлення про підкуп виборців партіями та кандидатами.

ENEMO закликає всіх учасників виборів утримуватися від незаконних методів агітації та зловживання державними ресурсами для просування своїх кандидатур. !zn

Читайте також:

Суд вирішив, що син Азарова виборців не підкуповував (ВІДЕО)

Українські поп-зірки за 10-20 тис. дол готові заспівати за будь-якого кандидата навіть у дворі

Україна готова довірити екзит-поли на виборах іноземним соціологам

В опозиції стверджують, що в Києві у продажних виборців забирають квартири

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі