Європейські політики закликали президента УЄФА заступитися за Тимошенко

Поділитися
© cimecontenziose.blog.lettera43.it
Євродепутати закликали Мішеля Платіні напередодні Євро-2012 обговорити з українськими чиновниками політичну ситуацію у країні.

Представники європейського політикуму глибоко стурбовані ситуацією в Україні напередодні Євро-2012: вони вважають, що українська влада намагається використовувати дану подію для власної піар-кампанії, у той час, як опоненти президента перебувають в ув'язненні. Зокрема європолітики зазначили, що погіршується ситуацію навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, засудженої до семи років позбавлення волі.

Про це йдеться у відкритому листі європейських політиків до президента УЄФА Мішеля Платіні.

Під відкритим листом, зокрема, підписалися Елмар Брок (депутат Європейського Парламенту, Голова Комітету закордонних справ), Вальбурга Габсбург Дуглас (Віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ), Міхаеля Лаубша (Президент Eurasian Transition Group), Маркус Мекель (колишній Міністр закордонних справ Німеччини) та інші.

«З моменту свого приходу до влади Янукович швидко згорнув демократичні здобутки Помаранчевої революції. Він придушив незалежні ЗМІ у країні, а телебачення тепер знаходиться в руках купки провладних олігархів. Опозиційні журналісти, такі як репортер Василь Климентьєв, який займався розслідуваннями, зникають. У парламенті Партія регіонів Януковича за допомогою сумнівних засобів сформувала більшість. А проти Тимошенко та інших старших членів її блоку було розпочато політично мотивовані переслідування», - йдеться в листі.

«Західним парламентаріям, наприклад членам Парламентської Асамблеї ОБСЄ, не дозволяють відвідати Тимошенко у тюрмі і перевірити її фізичний і моральний стан. Всі західні європейські уряди і парламенти чітко заявили про свою позицію: вони не стануть терпіти режим у Києві, який нехтує всіма фундаментальними європейськими та міжнародними правами людини і цивільними правами», - стверджують представники європейського співтовариства.

Разом з тим, вони прийняли рішення звернутися до УЄФА, «оскільки Євро-2012 було і залишається однією з найважливіших спортивних і соціальних подій в Європі, воно є прикладом того, як суспільство, європейські організації та спорт можуть вплинути на політичні переслідування такими режимами, як в Україні».

«Ви, можливо, чули, - звертаються провідні європейські політики до Мішеля Платіні, - що деякі менеджери успішних європейських футбольних команд вже оголосили, що вони будуть бойкотувати українську частину Євро-2012, не поїдуть у цю країну і навіть не дивитися ігри по телебаченню».

«Ми хотіли б попросити Вас, як президента УЄФА, не закривати очі на те, що відбувається в Україні. Будь ласка, підніміть питання політичних переслідувань і несправедливості на публіці, говоріть про це з чиновниками і владою України. Ви представляєте офіційну та єдину європейську футбольну організацію, спорт, який не тільки є викликом для команд, але й, взагалі, частиною ширшої європейської ідеї. Тому ми закликаємо Вас виступити у ролі представника тих прав, які є невід'ємними для нашого міжнародного співтовариства, і підняти Ваш голос на підтримку не тільки українського народу, а й усіх європейців», - резюмували політики своє звернення до президента УЄФА. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду за позовами Луценка і Тимошенко


В АП вважають, що Євросуд виправдає Тимошенко і Луценка


Україна на четвертому місці за кількістю справ у Євросуді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі