Європейські соціал-демократи хочуть відмовитися від співпраці з Партією регіонів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найближчими днями європейські соціал-демократи можуть відкликати угоду про співпрацю з Партією регіонів через ув’язнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко і погроз про співпрацю з Росією. Вони не зацікавлені у відносинах з тими, хто порушує принципи демократії.

Політично-мотивовані процеси над лідерами опозиції, зокрема над Юлією Тимошенко, можуть стати на заваді співпраці Партії регіонів з європейськими соціал-демократами. Про це в інтерв’ю італійському виданню «Lombardi nel Mondo» заявив європарламентар з фракції соціал-демократів Ханнес Свобода.

«Тим, як Янукович провів процес над Тимошенко, він зробив велику помилку: він вважав засудження свого політичного суперника особистою справою першочергової важливості. Група соціал-демократів не зацікавлена в тому, щоб мати особливі відносини з тими, хто порушує принципи демократії», - заявив Ханнес Свобода.

Політик не виключає, що угоду про співпрацю європейських соціал-демократів з Партією регіонів буде відкликано найближчими днями.

«Погрожуючи Європі зближенням з Росією Янукович робить подвійну помилку», – вважає Ханнес Свобода.

На його думку, таким чином президент Віктор Янукович, по-перше, відсуває Україну від європейської родини, а по-друге, погано розуміє волю народу та свого бізнес-оточення, для якого більш вигідною є Європа, а не Євразійський Союз.

Щодо зовнішньої політики ЄС він підтвердив важливість Східного партнерства й інтеграції України в структури старого континенту.

«Я не знаю, винна Тимошенко чи ні. Проте суд було проведено таким чином, що ця ситуація не дозволяє нам визначати Україну як демократичну країну. Це викликає серйозне занепокоєння Європейського Союзу. Ми не можемо допустити того, що європейська країна залишається під впливом Росії, яку явно не можна вважати демократичної державою», – заявив Свобода.

Нагадаємо, раніше лояльний до української влади депутат Європарламенту Марк Сівец заявив, що Україна забрела у «темну вуличку».

«В справі Юлії Тимошенко відкритий тиск не дав результату», - зазначив він.

У той же час президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення і завершення перемовин щодо угоди про асоціацію України в Європейському Союзі є обов'язковими передумовами для подальших європейсько-українських відносин.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі