Європейські соціал-демократи відмовляються компрометувати себе співпрацею з Партією регіонів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Соціал-демократи розірвуть меморандум з правлячою в Україні Партією регіонів, оскільки у країні не дотримуються демократичні принципи. Фактично угоду заморожено вже зараз.

Голова фракції Прогресивного альянсу соціал-демократів у Європарламенті Ганнес Свобода має намір розірвати угоду про співпрацю з Партією регіонів, якщо в Україні не припиняться переслідування опозиційних політиків.

«Вже цієї середи (16 травня) у мене буде зустріч з прем'єр-міністром Азаровим. Я дам йому зрозуміти, що ми не готові компрометувати себе чинною угодою, що може бути використано Партією регіонів як опосередкована підтримка», - сказав Свобода в інтерв'ю українській службі Deutsche Welle.

При цьому він відзначив, що соціал-демократи усвідомлювали ризики підписання меморандуму з Партією регіонів в 2010 році, проте тоді цю «ініціативу підтримувало багато людей, в тому числі посли багатьох країн, які на той момент працювали в Україні». «Думаю, спробувати варто. Але досі я не бачив суттєвої готовності української сторони прислухатися до наших зауважень і пропозицій. Де-факто, ця угода заморожена. Якщо протягом наступних місяців не відбудеться радикальних змін в Україні, я виступаю за розірвання цього договору», - сказав Свобода.

За його словами, зміни повинні стосуватися насамперед дотримання демократичних стандартів.

«Мова йде про судові процеси над представниками опозиції, у тому числі над Тимошенко. Правосуддя має бути відкритим і прозорим. Йдеться також про готовність українського керівництва обмежити вплив олігархів і запустити процес демократичних перетворень», - зазначив голова фракції Прогресивного альянсу соціал-демократів. !zn

Читайте також:

Керівництво Євросоюзу уникає зустрічі з Азаровим у Брюсселі

Регіонали впевнені, що міжнародної ізоляції України не буде


Бельгійські політики вирішили бойкотувати Євро-2012 в Україні

Євросоюз відклав офіційний бойкот Євро-2012 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі