Європейський суд постановив лікувати Тимошенко за межами в'язниці

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Європейський суд з прав людини виніс припис, згідно з яким Україна зобов'язана проводити лікування екс-прем'єра у стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

Європейський суд з прав людини своїм приписом зобов'язав державу Україну лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко у стаціонарі.

Про це повідомив адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко.

«Сьогодні Європейський суд з прав людини виніс припис у рамках 39 регламенту європейського суду. Ним держава Україна зобов'язана проводити лікування Юлії Тимошенко у стаціонарі спеціалізованого медичного закладу», - цитує його слова прес-служба партії.

Раніше екс-прем'єр категорично відмовилася від запропонованого німецькими та українськими лікарями програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме у Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (м. Берлін).

6 березня берлінські лікарі Карл Макс Айнгойпль і Норберт Хаас передали свої висновки з приводу стану здоров'я Тимошенко українським лікарям, представникам уряду та суду. Також представники «Шаріте» заявили, що українські та німецькі медики «прийшли до спільної думки» щодо діагнозу колишнього прем'єр-міністра. Діагноз Тимошенко медики не розголошують, посилаючись на лікарську таємницю. Після візиту іноземних лікарів дочка політика Євгенія заявила, що у матері «грижа міжхребцевого диска». За її словами, мама не може пересуватися без сторонньої допомоги.

Німецькі медики, які обстежували екс-прем'єр-міністра, заявили, що вона потребує лікування лише за межами в'язниці, після чого українська прокуратура пообіцяла надати можливість лікування за межами Качанівської колонії.

У відповідь на це пенітенціарна служба заявила про те, що в колонії, де відбуває термін Тимошенко є «всі умови» і необхідні медпрепарати для її лікування

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини входить до структури Ради Європи, членом якої є Україна.

Рішення Європейського суду з прав людини підлягають обов'язковому виконанню країнами, які ратифікували Європейську конвенцію. !zn

Читайте також:

Рада Європи закликає обстежити Тимошенко і Луценка

В АП вважають, що Євросуд виправдає Тимошенко і Луценка

Генпрокуратура виконає рішення Європейського суду з позовами Луценко і Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі