Євросоюз готовий до асоціації з Україною на певних умовах

Поділитися
Євросоюз готовий до асоціації з Україною на певних умовах
Україна має продемонструвати Європейському Союзу, що хоче приєднатися до нього. Надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин заявив, що є сумніви щодо того, чи хоче Україна в ЄС.

Угода про асоціацію України з ЄС буде підписана під час виконання Україною певних умов, на яких наполягає ЄС.

«Не стільки зараз питання в тому, що Україна може і повинна інтегруватися з Європейським Союзом. Зараз є сумніви щодо того, чи хоче. Зараз потрібні дуже сильні заяви про те, що, власне, хоче», - заявив надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин в ефірі 5 каналу.

«Важко передбачити всі можливі дії всіх європейських партнерів. На сьогодні виглядає так, що перемагає воля підписати за певних умов. Це значить треба продовжувати діалог, так, щоб довести до підписання. Так, мені здається, потрібно розуміти заяву комісара Фюле», - підкреслив він.

«Але, здається, він не зовсім так сказав, як цитували, що відбудеться підписання, він сподівається, що відбудеться підписання. Оскільки не по тому зараз готується угода, щоб її потім не підписувати. І підхід брюссельських структур, і підхід багатьох країн Євросоюзу саме такий: треба прагнути до підписання. Але всі знають, всі країни, не тільки частина, є відповідні умови, на яких до цього можна дійти. Тут великої різниці немає. Більше різниці між оцінками, як багато має бути цих умов», - підсумував він.

Нагадаємо, на форумі громадянського суспільства Східного партнерства європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заявив, що угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана в листопаді 2013 року, якщо українська сторона до цього часу вирішить низку проблемних питань.

30 березня 2012 року глави делегацій на переговорах України і Європейського союзу парафували угоду про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі. 19 липня представниками України і Європейської комісії у Брюсселі було парафовано текст угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка є невід'ємною частиною угоди про асоціацію.

Однак у Європі сумніваються в готовності України до угоди. !zn

Читайте також:

Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС технічно підготують до кінця року

Чотири країни ЄС готові підписати угоду про асоціацію з Україною

Опозиція має намір зірвати підписання Угоди про використання про асоціацію з ЄС

Євросоюз визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі