Євросоюз хоче тіснішої співпраці з громадянським суспільством України

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Європейський Союз хоче мати більше можливостей для тіснішої співпраці з громадянським суспільством України і, як результат цього, для ще більшого зміцнення відносин та інтеграції в ЄС.

Про це пише голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в своїй ексклюзивній статті для «Дзеркала тижня. Україна», присвяченій 20-річчю Незалежності України.

За словами Ж. М. Баррозу, здійснити це ЄС має намір через програму «Східне партнерство» та Європейську політику сусідства.

«Сподіваюся, що найближчими роками в мене буде більше можливостей для поїздок в Україну, зокрема з метою обговорення з простими громадянами перспектив України як всередині країни, так і з погляду її тіснішої інтеграції з ЄС», - пише єврокомісар.

Нагадаємо, раніше Ж. М. Баррозу заявив, що завдяки зусиллям України за 20 років незалежності незабаром з ЄС буде підписана "нова амбітна Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі".

Зі свого боку, відзначає глава Єврокомісії, Україні ще доведеться попрацювати і підтвердити прихильність основним цінностям, яких зобов'язані дотримуватися усі держави-члени ЄС, - дотримання прав людини, демократії та основних свобод, верховенства права і свободи слова.

Повний теткст статті Жозе Мануеля Баррозу "Україні після 20 років незалежності: Реформи - ключ до більш тісніших і глибших відносин з ЄС" читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" (№ 29 від 20.08.2011 р.), присвяченому 20-річчю Незалежності України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі