Євросоюз може підписати договір про спрощення візового режиму з Україною до кінця липня

Поділитися
© Europen Parliament/P.Naj-Oleari
Надії українського зовнішньополітичного відомства пов'язані з останнім пленарним тижнем нинішньої сесії Верховної Ради, до порядку денного якого внесено низку проектів, передбачених планом дій щодо візової лібералізації.

Європейський союз може підписати договір про спрощення візового режиму з Україною до кінця липня. Про це виданню "Коммерсант-Украина" заявило джерело в МЗС України.

Попередня домовленість з цього питання вже досягнута. "Ми очікуємо, що договір буде підписаний 23 липня на зустрічі міністрів закордонних справ Східного партнерства у Люксембурзі", - повідомив український дипломат.

Переговори про візову лібералізацію Київ і Брюссель завершили більше півроку тому, домовившись збільшити тривалість віз і число категорій громадян, які мають право на оформлення безкоштовних шенгенських віз. Очікувалося, що договір підпишуть у середині травня, але цього не сталося.

Спрощення візового режиму заблокувала віце-президент Європейської комісії Вівіан Реддінг, відповідальна за правосуддя, фундаментальні права і громадянство. Вона вважає неприпустимим підписання будь-яких договорів з Києвом у період, коли українське керівництво звинувачують у проведенні політичних репресій.

У той же час в українському МЗС не втрачають надії на те, що опір пані Реддінг вдасться подолати.

Надії українського зовнішньополітичного відомства пов'язані з останнім пленарним тижнем нинішньої сесії Верховної Ради, до порядку денного якого внесено низку проектів, передбачених планом дій щодо візової лібералізації.

Проте експерти вважають, що до кінця сесії парламент не зможе виконати і половини вимог Брюсселя.

"У кращому випадку буде прийнято у другому читанні закон про протидію дискримінації, хоча існуючий законопроект неідеальний, і ще незрозуміло, як його оцінить ЄК. Зміни до законів про персональні дані і про біженців можуть прийняти хіба що в першому читанні, а ключовий законопроект про біометричні документи, схоже, і зовсім не почнуть розглядати", - впевнений директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко. !zn

Читайте також:

ЄС незадоволений діями Києва щодо спрощення візового режиму (документ)

Дікусаров: Туреччина стала більше відмовляти українцям у візах

Грищенко розраховує домовитися з ЄС про безвізовий режим до 2014 року


ЄС планує істотно підвищити клас віз, які видаються українцям

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі