Євросоюз може розширити санкції проти Білорусі через страту «мінських терористів»

Поділитися
© shostka.info
23 березня може бути посилено санкції ЄС проти Білорусі, враховуючи "нове погіршення ситуації". Негативну реакцію в Євросоюзі викликала страта у Білорусі Владислава Ковальова та Дмитра Коновалова, звинувачених у справі про вибух у мінському метро. Євросоюз також розширить санкції проти Сирії та Ірану.

Рада міністрів Євросоюзу з закордонних справ обговорить у п'ятницю 23 березня ситуацію у Білорусі, оголосив у вівторок на брифінгу у Брюсселі високопоставлений представник Європейської зовнішньополітичної служби.

Він повідомив, що "може бути посилено обмежувальні заходи ЄС" проти Білорусі, враховуючи "нове погіршення ситуації".

У понеділок голова підкомітету Європарламенту з прав людини Барбара Лохбіллер повідомила у Брюсселі, що Рада ЄС готує додаткові обмежувальні заходи проти Мінська.

Негативну реакцію в Євросоюзі викликала страта у Білорусі Владислава Ковальова та Дмитра Коновалова, звинувачених у справі про вибух у мінському метро. На думку Брюсселя, процес над двома білорусами не був організований належним чином. Окрім того, Євросоюз виступає твердим противником смертної кари як міри покарання за будь-яких обставин, і верховний представник ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон зробила 17 березня відповідну заяву.

Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію у Сирії, зокрема, питання про доступ гуманітарної допомоги до країни, дипломатичні зусилля щодо прийняття резолюції Ради Безпеки ООН, відносини з сирійською опозицією і дипломатичну присутність ЄС у Дамаску.

У черговий раз Рада ЄС засудить кампанію репресій сирійського режиму проти цивільного населення і систематичні порушення прав людини. Міністри закордонних справ ухвалять постанову щодо Сирії.

Чиновник з зовнішньополітичної служби Євросоюзу повідомив, що Рада ЄС має посилити обмежувальні заходи проти режиму Дамаска.

Без дебатів Рада міністрів Євросоюзу з закордонних справ продовжить терміном на один рік застосування обмежувальних заходів проти Ірану, прийнятих у зв'язку з порушеннями прав людини у цій країні. Рада додасть 18 осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини, до діючого списку з 61 представника режиму, яким заборонено в'їзд на територію ЄС і чиї банківські рахунки "заморожено". Буде також заборонено експорт до Ірану устаткування і програмного забезпечення, які використовуються в основному для спостереження і перехоплення іранських режимом телефонного та інтернет-зв'язку. Як підкреслюють у Брюсселі, це рішення буде прийнято у зв'язку з глибокою заклопотаністю Євросоюзу ситуацією з правами людини в Ірані, де, за даними спеціального доповідача ООН з прав людини, в 2011 році було приведено у виконання 670 смертних вироків. !zn

Читайте також:

Посли ЄС повернуться до Мінська протягом тижня

Україна засудила розстріл Коновалова і Ковальова, засуджених за теракт у мінському метро


Після розстрілу «мінських терористів» Лукашенко поїхав у Москву шукати захисту від санкцій ЄС

У Білорусі розстріляли обох засуджених за теракт у метро

США дали Ірану останній шанс уникнути військових дій. Росія вже готова до війни

Обама заявив, що не блефує про напад на Іран через ядерну зброю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі