Євросоюз вимагає від ХАМАС припинити обстріл Ізраїлю і закликав Ізраїль діяти пропорційно

Поділитися
Євросоюз вимагає від ХАМАС припинити обстріл Ізраїлю і закликав Ізраїль діяти пропорційно
Євросоюз засудив ракетні обстріли Ізраїлю з сектора Газа, вимагає їх припинення і закликав Ізраїль реагувати на них пропорційно. Глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС закликали обидві сторони до негайного припинення військових дій ", особливо в цей період нестабільності в регіоні".

Європейський союз засудив ракетні обстріли Ізраїлю з сектора Газа, вимагає їх припинення і закликав Ізраїль реагувати на них пропорційно, забезпечуючи безпеку цивільного населення.

У прийнятій у понеділок заяві Ради міністрів закордонних справ ЄС висловлено глибоке співчуття у зв'язку із загибеллю цивільних осіб з обох сторін.

"Всі атаки повинні бути негайно припинені, оскільки викликають невиправдані страждання безневинних цивільних осіб Тому ЄС закликає до термінової деескалації та припинення військових дій», - наголошується в заяві.

ЄС підтримує зусилля Єгипту та інших посередників для швидкого припинення вогню, вітає місію Генерального секретаря ООН.

"Європейський союз рішуче засуджує ракетні обстріли Ізраїлю з сектора Газа, які ХАМАС та інші збройні угруповання в Газі повинні негайно припинити, - підкреслюється в заяві - .. Не може бути ніякого виправдання навмисних ударів по мирному населенню. Ізраїль має право захищати своє населення від подібного роду атак, але при цьому повинен діяти пропорційно і в будь-якому випадку забезпечувати безпеку цивільних осіб. ЄС підкреслює, що всі сторони зобов'язані в повній мірі поважати міжнародне гуманітарне право".

Глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС закликали обидві сторони до негайного припинення військових дій", особливо в цей період нестабільності в регіоні".

"Нинішня ситуація ще раз підкреслює нагальну необхідність переходу до вирішення на основі двох держав, яке дозволить обом сторонам жити пліч-о-пліч у мирі та безпеці", - йдеться в документі Ради ЄС.

Європейський союз, наголошується в ньому, домагаючись цього, буде продовжувати працювати з усіма, хто має вплив в регіоні.

Операція «Хмарний стовп» почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі.

Ізраїльські ВПС атакували десятки підземних сховищ ракет, а також інфраструктурні об'єкти палестинців. У відповідь із сектора Газа продовжують запускати ракети в бік ізраїльських міст.

За останні шість днів загинуло близько 80 палестинців, серед яких і мирні жителі, і троє ізраїльтян, убитих ракетним ударом.

Відзначимо, що станом на 18 листопада міністерство оборони Ізраїлю отримало дозвіл на заклик 75 тис. резервістів, з яких 16 тис. вже знаходяться в строю.

Настільки масштабної мобілізації в Ізраїлі не було багато років: у ході попередньої операції в Газі «Литий свинець», що тривала три тижні, під рушницю було поставлено 10 тис. резервістів. !zn

Читайте також:

Генсек ООН закликав Ізраїль і ХАМАС до перемир'я

Війна обходиться Ізраїлю в $15 млн за кожний день

Українцям настійно радять відмовитися від поїздок до Ізраїлю і сектора Газа

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі