Євросоюз продовжив санкції проти чиновників Білорусі

Поділитися
© malanka.org
Євросоюз вирішив продовжити чинні санкції щодо деяких представників влади у Білорусі до 31 жовтня 2013 року. Під візові та економічні санкції ЄС зараз підпадають 243 фізичні та 32 юридичні особи, в тому числі і Олександр Лукашенко.

На засіданні Ради міністрів закордонних справ країн ЄС було прийнято рішення про продовження діючих санкцій щодо Білорусі до 31 жовтня 2013 року.

Європейські міністри закордонних справ знову закликали владу Республіки Білорусь припинити переслідування громадянського суспільства, політичної опозиції і незалежних ЗМІ.

Глави МЗС країн ЄС також закликають офіційний Мінськ співпрацювати з нещодавно призначеним спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини щодо ситуації в Білорусі.

При цьому Євросоюз готовий почати переговори про спрощення візового режиму та угоду про реадмісію, що дозволить активізувати контакти між людьми і піде на користь білоруським громадянам. Рада висловлює жаль, що білоруська влада досі не відповіла на цю пропозицію, оприлюднену Єврокомісією ще в червні 2011 року.

Нагадаємо, в даний момент під візові та економічні санкції ЄС підпадають 243 фізичні та 32 юридичні особи, в тому числі білоруський президент Олександр Лукашенко.

ЄС може заборонити європейському бізнесу вести справи з білоруським підприємцем Олександром Мошенським, який, імовірно, «фінансує режим Лукашенка та отримує незаконні пільги від влади Білорусі».

Останній блок санкцій Євросоюзу проти Мінська набув чинності 24 березня. Зокрема, країни ЄС внесли до «чорного списку» двох великих білоруських бізнесменів та належні їм компанії - керівника групи Юнівест-М Анатолія Тернавського і власника футбольного клубу «Динамо-Мінськ» і голову групи компаній Трайпл, що мпортує та переробляє нафту, Юрія Чижа .

Нагадаємо: в січні 2011 року Европарламент прийняв резолюцію про заборону в'їзду до Європи білоруських чиновниках, суддів та керівників силових структур, причетних до розгону демонстрації після виборів президента Білорусі 19 грудня. Протягом року санкції було неодноразово розширено.

23 березня на засіданні в Брюсселі глави МЗС 27 країн ЄС схвалили нові санкції проти Білорусі. !zn

Читайте також:

США продовжили ще на рік санкції стосовно Білорусії


Лукашенко збирається заборонити іноземні сайти

США ввели нові санкції проти Білорусі

США закликали скасувати чемпіонат світу з хокею в Білорусі


Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі