Результати виборів в Україні Брюссель оцінить на засіданні Ради Європи у листопаді

Поділитися
Результати парламентських виборів в Україні та відносин Києва і Брюсселя стануть предметом обговорення на засіданні Ради ЄС у листопаді. Як відомо, Віктор Янукович пообіцяв, що всі питання ЄС до України після виборів будуть зняті.

Результати майбутніх парламентських виборів в Україні і майбутнє відносин Києва і Брюсселя стануть предметом обговорення на засіданні Ради ЄС у листопаді, повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

У ході засідання Комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ 20 вересня в Брюсселі він у черговий раз підкреслив, що заплановані на 28 жовтня чергові парламентські вибори в Україні стануть вирішальними для відносин сторін.

- У Євросоюзі заявили про початок персональної ізоляції Януковича

Більдт нагадав, що не так давно він сам, а також європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле і глава парламентського комітету з питань закордонних справ Елмар Брок перебували в Україні, де зустрічалися з президентом України Віктором Януковичем.

"Коли ми були в Україні, ми послали дуже чіткий сигнал, що ми очікуємо, що вибори будуть вільними і справедливими. Буде питання визначення: чи дійсно вільні, коли один політичний лідер знаходиться у в'язниці. Але ми не вдавалися в деталі. Те, як все пройде, буде мати вирішальну важливість для майбутніх відносин ЄС та України. Це буде на порядку денному засідання Ради ЄС з питань закордонних справ у листопаді", - сказав глава МЗС Швеції.

Більдт також охарактеризував зустріч з главою української держави, як "дуже важку". "У ході дискусії, яка пройшла в рамках засідання комітету Європарламенту, жоден європейський депутат не поставив питання про Україну", - підсумував він.

Нагадаємо, на зустрічі в Ялті Янукович заявив, що євроінтеграція України останнім часом сповільнилася через появу додаткових питань Євросоюзу до України, однак вони будуть зняті після парламентських виборів.

Читайте також:

Янукович має намір пройти шлях євроінтергації до кінця, але тільки після виборів

Євросоюз чекає виборів, щоб побачити, який шлях обере Україна

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Європейські дипломати нагадали Януковичу, що паузи у відносинах бути не повинно

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі