Євросоюз розчарований, що Тимошенко і Луценко не можуть брати участь у виборах

Поділитися
Керівництво ЄС висловлює жаль, що сформована в Україні ситуація буде перешкоджати участі в майбутніх парламентських виборах «двом важливим лідерам опозиції».

Високий представник Еврсоюзу у закордонних справах і політиці безпеки Кетрін Ештон і європейський комісар з питань розширення ЄС та європейської політики сусідства Штефан Фюле жалкують про неможливість участі колишнього прем'єра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виборах до Верховної Ради. Про це йдеться в їхній спільній заяві на сторінці представництва ЄС в Україні у Facebook.

«Ми шкодуємо, що наслідки нинішньої ситуації будуть перешкоджати двом важливим лідерам опозиції брати участь у парламентських виборах. Ми підкреслюємо важливість для української влади ліквідації наслідків вибіркового правосуддя у випадках Тимошенко і Луценка, а також інших. Це необхідно для здійснення подальших кроків судової реформи», - йдеться в повідомленні.

За їхніми словами, ЄС стурбований новим вироком Луценка, оприлюдненим 17 серпня, і має намір уважно стежити за подіями, пов'язаними зі справами проти нього і Тимошенко.

Окрім того, Ештон і Фюле висловили подяку колишньому президентові Польщі Александру Кваснєвському й екс-президентові Європарламенту Пету Коксу за участь у спостереженні над судовими процесами проти лідерів опозиції в Україні від імені ЄС.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з Тимошенко.

Читайте також:

Прізвища Тимошенко і Луценка будуть стояти в бюлетенях на виборах

Суд відмовився визнати незаконним вирок Тимошенко в «газовій справі»

Тимошенко готова погодитися на помилування, але свою провину не визнає

Адвокати Тимошенко розраховують на рішення Європейського суду на її користь

Власенко: Уряд визнав порушення у справі Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі