Євросоюз визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною

Поділитися
© Europen Parliament/P.Naj-Oleari

Європейський союз, швидше за все, визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною.

Про це, як повідомило інформагентство УНІАН з посиланням на європейського дипломата, йшлося на засіданні Ради закордонних справ Євросоюзу.

"Наскільки можна судити, вони рухаються до позиції, згідно з якою будуть встановлені певні критерії. Хтось виступає за те, щоб ці критерії були більш жорсткими, хтось за те, щоб вони були м'якими", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому, дипломат зазначив, що на сьогодні угода про асоціацію не готова до підписання технічно, і дату її готовності не зміг назвати і комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле.

Співрозмовник агентства також зазначив, що в ході обговорення міністри звернули увагу на останні вибори.

"Частина країн, близьких до України, говорили, що вибори не були відмінними, але кращими в можливих умовах, інша частина країн робила наголос на першій частині цієї фрази", - сказав дипломат.

Він також зазначив, що через ескалацію в секторі Газа, обговорення не було занадто тривалим, а висновки міністри планують схвалити на наступному засіданні Ради закордонних справ у грудні.

Нагадаємо, 30 березня 2012 глави делегацій на переговорах України і Європейського союзу парафували угоду про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі. 19 липня представниками України і Європейської комісії в Брюсселі було парафовано текст угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, яке є невід'ємною частиною угоди про асоціацію.

Однак у Європі сумніваються в готовності України до угоди. Зокрема, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт за підсумками зустрічі з послом Швеції в Україні 12 червня в Стокгольмі написав у своєму блозі, що євроінтеграція України зупинена, і подальший розвиток подій залежить від керівництва країни та ключ до розв'язання цієї ситуації в руках української влади.

Українська ж влада вважає, що країна семимильними кроками рухається в Європу. Зокрема, за словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, «темпи просування України по шляху євроінтеграції не сповільнилися, а - навпаки - прискорилися». !zn

Читайте також:

Саміт Україна-ЄС перенесено на 2013 рік

Україна провалила план дій щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом


Меркель не бачить можливості підписати Угоду про асоціацію ЄС з Україною

У Євросоюзі сумніваються, що склад парламенту відбиває справжню волю українських виборців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі