Євросоюз чекає від України прогресу в правосудді, виборах та реформах

Поділитися
© European Union 2012 EP
Віце-президент Європейської комісії хоче бачити прогрес у трьох сферах: виборче правосуддя, проведення вільних і справедливих парламентських виборів 28 жовтня і відновлення відкладених реформ Спільного порядку денного Україна - ЄС.

Брюссель чекає від Києва прогресу в трьох сферах - правосуддя, проведення парламентських виборів і реформ. Про це 11 вересня заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

Виступаючи у вівторок у Страсбурзі в ході пленарної сесії Європейського парламенту з доповіддю, присвяченій зовнішній політиці Європейського Союзу, в частині, присвяченій Україні, Ештон сказала: «Ми хочемо бачити прогрес у трьох сферах: виборче правосуддя, проведення вільних і справедливих парламентських виборів 28 жовтня і відновлення відкладених реформ Спільного порядку денного Україна - ЄС».

Вона також поінформувала присутніх депутатів ЄП про те, що саме в момент її виступу політичний директор Хельга Шмідт зустрічається з представниками опозиції.

Як повідомлялося, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд також стурбований відсутністю прогресу України на шляху реформ. За його словами, Україна може опинитися в ізоляції, якщо демократичні реформи не будуть впроваджуватися в життя.

Крім того, Ягланд заявив, що знаходження одного з лідерів української опозиції в тюрмі є проблемою в контексті визнання Європою результатів парламентських виборів в Україні.

Читайте також:

Європейські спостерігачі відзначили використання адмінресурсу на парламентських виборах

Генсек Ради Європи впевнений, що якщо Янукович не виконає рішення Євросуду, у нього будуть «справжні проблеми»

Рада Європи стурбована перспективою міжнародної ізоляції України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі