Фальсифікувати вибори будуть у дільничних виборчих комісіях

Поділитися
© dvarulona.ru
Сьогодні мало мати високі рейтинги, потрібно серйозно працювати зі своїми членами виборчих дільниць та офіційними спостерігачами, вважає колишній глава ЦВК.

В Україні за всі роки незалежності всі вибори проходили з елементами фальсифікації, упевнений колишній голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець.

За його словами, фальсифікації голосування переважно відбуваються на рівні дільничних виборчих комісій. «Найважливіша ланка виборчого процесу - дільничні комісії, там робиться вся кухня - від отримання бюлетенів до підписання протоколу про підсумки голосування», - сказав Рябець в інтерв'ю виданню «Главком».

- Місце члена окружкому на виборах продають за 10-20 тис. доларів

«Тому я б не робив трагедії з того, що деякі впливові політичні сили не отримали своїх членів в окружних комісіях. Їм потрібно за будь-яку ціну забезпечити масове представництво своїх людей у кожній дільничній комісії і забезпечити в кожну комісію своїх спостерігачів. Найголовніше - цих людей потрібно навчити. Не знаючи закону, люди не зможуть захистити результати виборів. Це вже проблема самих партій. Сьогодні мало мати високі рейтинги, потрібно серйозно працювати зі своїми членами виборчих дільниць та офіційними спостерігачами», - зазначив екс-глава ЦВК.

Як повідомлялося, за підсумками жеребкування, проведеного ЦВК, право на включення своїх кандидатур до складу окружних комісій крім п'яти парламентських фракцій отримали 19 партій з 81, які подали подання.

Зокрема, квоту на включення своїх членів у всі 225 окружкомів отримали партії «Молодь до влади» і «Братство», які висунули по 1 кандидату в мажоритарних округах, «Русь єдина» (3 кандидата), в 221 окружкомі - партія «Русское единство» (5 кандидатів), в 220-ти - «Союз анархістів України» (1 кандидат), в 212-ти - партія «Єдина Родина» (1 кандидат).

У той же час партії «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода» не матимуть жодного місця в складі окружкомів. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» судитиметься з Центрвиборчкомом за включення у список Тимошенко і Луценка

Жеребкування ЦВК призвело до несправедливого представництва партій в окружних комісіях

У Комітеті виборців не виключають, що для фальсифікації виборів можуть використовувати «клонів»

Голова ЦВК: Кожна осудна політична сила здатна захистити результат на виборах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі