Financial Times: Європейські лідери бойкотують Євро-2012 в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Після бойкоту, оголошеного європейськими лідерами Януковичу, вже на найближчому саміті голів МЗС країн ЄС може бути прийнято рішення посилити курс щодо українського керівництва.

Єврокомісія підтримала рішення свого голови Жозе Мануеля Баррозу: чиновники не поїдуть на матчі Євро-2012 в Україну, повідомляє Financial Times.

«Це фактичний бойкот, мета якого - посилити натиск, спровокований поводженням Києва з Юлією Тимошенко", - пишуть журналісти Пітер Шпігель і Роман Олеарчик. Це черговий крок європейських лідерів, що виражає стурбованість звістками про те, що режим Януковича порушує права людини. Президенти Німеччини, Італії та ще кількох країн ЄС відмовилися приїхати на неформальний саміт до Януковича на наступному тижні.

Баррозу не поїде в Україну через ситуацію з Тимошенко

Зі свого боку, прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров заявив, що бойкот матчів вдарить по інтересах мільйонів пересічних українців, і назвав «деструктивною» «політизацію спортивних заходів».

В ЄС ідея бойкоту викликала внутрішні тертя: Польща особливо закликає діяти обачно. У четвер прем'єр-міністр Дональд Туск закликав Київ поставитися до Тимошенко гуманно, але підкреслив, що сам він не стане бойкотувати матчі в Україні. Як правило, західноєвропейські держави засуджують Україну, але багато східноєвропейських ставляться до неї зі співчуттям.

Неформальна дискусія про Україну очікується на найближчому саміті глав МЗС країн ЄС. Комісар із зовнішньої політики Кетрін Ештон буде намагатися з'ясувати, наскільки популярна ідея посилення курсу ЄС щодо України. !zn

Читайте також:

Ніхто з єврокомісарів не має наміру відвідувати заходи, присвячені Євро-2012 в Україні

Заклики до бойкоту Євро-2012 нагадали українському МЗС методи «холодної війни»

Президент Польщі заступився за Україну: Заклики до бойкоту Євро-2012 неадекватні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі