Флотилія ВМФ Росії попрямувала до берегів Сирії

Поділитися
© function.mil.ru
Російська сторона запевняє, що похід кораблів ніяк не пов'язаний з нинішньою кризою у Сирії, а проводиться "відповідно до планів бойової підготовки ВМФ". У Тартусі кораблі поповнять запаси палива, продовольства і прісної води.

Кораблі Північного, Балтійського і Чорноморського флотів у вівторок одночасно вийшли з пунктів базування для виконання завдань у Середземному морі і заходження в пункт матеріально-технічного базування у сирійському порту Тартус, повідомив військово-дипломатичне джерело.

"У вівторок великий протичовновий корабель "Адмірал Чабаненко" і три великих десантних кораблі вийшли з Сєвєроморська в Середземне море. У Північному морі до них приєднається сторожовий корабель Балтфлоту "Ярослав Мудрий" та судна допоміжного флоту", - повідомив "Інтерфаксу" співрозмовник агентства.

За його словами, у цей же день із Севастополя вийшов сторожовий корабель Чорноморського флоту "Сметливый" і взяв курс на Середземне море. "Сметливый" буде діяти у Східному Середземномор'ї як самостійно, так і в складі загону кораблів Північного і Балтійського флотів. Він також виконає заходження у сирійський порт Тартус", - сказав співрозмовник агентства.

Він зазначив, що похід загону кораблів відбувається відповідно до планів бойової підготовки ВМФ і триватиме близько трьох місяців. Він не пов'язаний із загостренням ситуації у Сирії. Безпеку кораблів при проходженні проток і стоянок у портах забезпечуватимуть спеціальні підрозділи морської піхоти флотів.

"Заходження російських кораблів в сирійський порт Тартус, де розташовується пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ, пов'язане з необхідністю поповнення запасів палива, води і продовольства.

Раніше західні ЗМІ вже повідомляли про відправлення до Сирії російських морських піхотинців, проте тоді ця інформація не підтвердилася.

Варто також відзначити, що в районі, в який направляються російські кораблі, кілька днів тому почалися військово-морські навчання країн НАТО, в яких беруть участь фрегати з Туреччини, Німеччини та Франції. !zn

Читайте також:

Москва розмістила на півночі Сирії радарну станцію

Російські бойові кораблі можуть вирушити з Севастополя до берегів Сирії

Мирних громадян у Сирії вбивають терористи з інших країн, - радник Асада

Сирийский клинч

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі