Франція вимагає розширити санкції проти Ірану

Поділитися
© rnd-sale.ru
Президент Франції вважає, що ядерна програма Ірану несе загрозу для всіх країн регіону, а також він виступає за розширення санкцій стосовно Ісламської республіки.

Ядерна програма Ірану несе загрозу для всіх країн регіону, заявив членам французького уряду і послам президент країни Франсуа Олланд.

«Позиція Франції чітка - неприйнятно, щоб Іран отримав ядерну зброю. Ця країна повинна виконувати міжнародні зобов'язання», - сказав він.

У той же час, він підкреслив, що «шлях до ведення діалогу (з Тегераном - ред.) залишається відкритим».

Олланд також виступив за розширення санкцій щодо Ісламської республіки.

«Ми повинні вводити санкції стосовно правлячого режиму Ірану, оскільки ця країна не відповідає на всі питання і не дотримується норм міжнародного права», - додав президент.

Західні країни та Ізраїль вважають, що мирна ядерна програма - лише прикриття для Тегерана, який прагне отримати ядерну зброю. Іран категорично відкидає звинувачення на свою адресу, заявляючи разом з тим, що не збирається відмовлятися від свого права на мирний атом.

Нагадаємо, 24 серпня у Відні безрезультатно завершилися переговори між представниками Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) та іранською делегацією.

За словами заступника генерального директора МАГАТЕ Хермана Накертса, у сторін, як і раніше залишаються "істотні розбіжності", які перешкоджають досягненню домовленості щодо ядерної програми Ірану. Накерст додав, що дата нових консультацій з проблеми поки не визначена.

МАГАТЕ стурбоване інформацією про те, що Тегеран проводить таємні роботи з метою створення ядерної зброї. Ряд західних дипломатів вказує на те, що на іранському об'єкті Фордо встановлені нові механізми для збагачення урану - всупереч міжнародним санкціям, запровадженим проти Тегерана.

Так, напередодні з'явилася інформація, що іранські фахівці встановили «велику кількість додаткових» центрифуг для збагачення урану в підземному комплексі.

«Як ми припускаємо, вони (іранці) продовжують встановлювати (центрифуги)», - заявив один з віденських дипломатів. За його словами, нові пристрої ще не введені в експлуатацію.

Ці переговори були останньою можливістю для Тегерана вплинути на зміст квартальної доповіді, яку представлять керуючому раді МАГАТЕ 10-14 вересня. Очікується, що в документі будуть міститися дані про значне просування ІРІ у сфері ядерних досліджень.

З 2010 року Іран офіційно виробляє в ядерному центрі Натанз уран зі ступенем збагачення 20%, що викликає у міжнародного співтовариства підозри щодо військових цілей іранської ядерної програми. Шістка міжнародних посередників у врегулюванні іранського ядерного питання (Росія, США, Китай, Франція, Великобританія, Німеччина) безуспішно намагається переконати Тегеран припинити збагачення ядерного палива. !zn

Читайте також:

Ізраїль не буде завдавати удару по Ірану до президентських виборів у США

Ізраїль: Можлива війна з Іраном триватиме не більше місяця, загинуть півтисячі людей

США підтримають Ізраїль в разі атаки на Іран

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі